Transfo verwelkomt wielerkampioenen tijdens Tournée Flandrienne

Hilde Maet, zelf fervent fietser, is de bezielster van Tournee Flandrienne. (foto GJZ)
Redactie KW

Transfo krijgt dit weekend andermaal een sportieve uitstraling aangemeten. De eerste editie van Tournée Flandrienne heeft immers deze unieke locatie uitgekozen als uitvalsbasis. Er is ook een openluchtfietsmarkt.

Tournée Flandrienne wil het fietsgebruik voor het woon-werkverkeer stimuleren en ijvert ook voor een betere verkeersveiligheid voor de fietser. Het evenement start vandaag en loopt enkele weken. Het is een initiatief van de Zwevegemse vereniging, vzw Th-e Chain, met als bezielster Hilde Maet. “Tussen het startweekend en begin november zijn verschillende groepsritten met wielerkampioenen geprogrammeerd. Vier ritten krijgen het startschot in Zwevegem en doorkruisen een prachtig parcours in de Scheldevallei en de Vlaamse Ardennen”, vertelt ze.

Tournée Flandrienne wordt vandaag (vrijdag) op gang getrokken door voormalig judoka Gella Vandecaveye en wielergrootheid Tom Boonen. “Deze rit brengt vooral managers in het zadel die dit als een uniek gebeuren zien om te netwerken en het e-bikeverkeer te promoten.

Ladies only

Morgen, zaterdag 19 september, rijden tijdens de ‘Ladies only’ alleen vrouwen in het wiel van Sanne Cant en op zondag 20 september is het de beurt aan Niels Albert om de tocht te leiden.”

Dit weekend wordt aan dit evenement ook een e-bike-testevent gekoppeld. Op deze openluchtfietsmarkt presenteren plaatselijke fietshandelaars, Decathlon en Fiets! verschillende e-bike-merken. Ook zullen echte pareltjes te bewonderen zijn. Zo stelt Velo Sliko er de fietsen tentoon waarmee Wout van Aert overwinningen boekt.

De fietsbeurs vindt plaats op zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur op Transfo.

“De coronacrisis heeft ons nog meer tot fietsen aangezet en dit moet verder doorgetrokken worden”

De opbrengst van deze meerdaagse gaat naar de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (SAVE) waarvan Zwevegem in het voorjaar ook het charter ondertekende.

Rittenschema online

Burgemeester Doutreluingne: “Het gemeentebestuur geeft haar volledige steun aan dit prachtig initiatief. De coronacrisis heeft ons nog meer dan vroeger tot fietsen aangezet en dit moet verder doorgetrokken worden, uiteraard in veilige omstandigheden.” Deze namiddag rijden sportschepen Raf Deprez en de burgemeester al zeker mee. Wie er de komende weken ook wil bij zijn, kan het rittenschema bekijken en zich inschrijven via www.tourneeflandrienne.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier