Transfo stelt gevarieerd zomerprogramma voor

Met een speciale act werd de voorstelling van het zomerprogramma nog aantrekkelijker gemaakt. © GJZ
Redactie KW

Het wordt geen zomer zoals de andere. Geen grote evenementen, geen festivals of verre reizen. We gaan vooral dicht bij huis op zoek naar rust en ontspanning. Onder het motto ‘Transfo Zomert’ werkten de diverse actoren op de Transfosite in Zwevegem een bijzonder programma uit.

Wanneer we het aanbod overlopen, valt meteen op dat er heel wat mensen op de Transfo-site actief zijn: artistiek platform Transfolabo, Oenanthe, Duiktank, Escaperoom Plong, Camping Transfo, de bierbrouwers, de KunstAcademie, de Circusbrouwerij en greeter Jan Goemaere.

“Elk met hun specifieke activiteit hebben ze bijgedragen om de hele zomer lang een gevarieerd programma op te stellen voor jong en oud, dus voor een heel divers publiek. Dit onder de noemer ‘Jeunste dichte bie de deure’, waaronder ook al de andere activiteiten in Zwevegem vallen”, vertelde burgemeester Marc Doutreluingne bij de voorstelling.

Concerten op zomerterras

Het programma toont inderdaad een ruime verscheidenheid aan activiteiten gaande van kamperen in een mooie tuin, avontuur aan de touwen of op het kanaal, acrobatie, muziek, erfgoed, kunst en bier proeven. In augustus staat er iedere vrijdag een concert gepland op het zomerterras.

Op de affiche staan namen zoals Filip Kowlier, Mooneye en Yevgueni. “Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om het publiek voor deze optredens te beperken. Er kan hiervoor nu al een ticket gekocht worden via webshopzwevegem.recreatex.be.

Geanimeerde wandelingen

De KunstAcademie biedt elke zondag om 11 uur een muzikaal intermezzo of beklijvende voorleesverhaaltjes. In de uitstalramen op Transfo zijn kunstwerken van leerlingen te bewonderen. Greeter Jan Goemaere zal dan weer geregeld een geanimeerde wandeling doorheen Transfo begeleiden.

Van 9 juli tot 26 oktober is er ook het project Contrei Live, waarmee Intercommunale Leiedal zijn 60ste verjaardag viert. De kunstenroute komt ook langs Transfo voorbij waar ‘Top-down Bottum-up’ te zien zal zijn. Dit is een voetgangersbrug die het kanaal Bossuit-Kortrijk langs de achterkant verbindt met Transfo. Een kunstwerk, in beide betekenissen van het woord, dat ook na de zomer zal blijven staan.

Volledige kalender

De volledige kalender opsommen zou ons iets te ver leiden. Alle geplande activiteiten vind je terug op www.transfozwevegem.be.

Naast de verschillende activiteiten in Transfo valt er deze zomer nog van alles te beleven in Zwevegem. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje op de gemeentelijke website, www.zwevegem.be/zwevegemzomert. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier