Touwslagerstraat wordt ingehuldigd tijdens kermis: “Afgeslankt programma”

Op de foto zien we bestuursleden Patrick Indevuyst (secretaris), Benny Maesen (medewerker), Lieven Notebaert (BBQ-specialist), Jacques Vanelstlande (voorzitter en touwslager), Marc Lazeure (PR), Christiane Parein (voorraadverantwoordelijke). Henk Aernout en Rik Boussemaere staan niet op de foto. (foto MDPP) © MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Tijdens het weekend van 21 augustus heeft de jaarlijkse Duinkerkestraatkermis plaats. Op het programma staan onder meer de officiële inhuldiging van de Touwslagerstraat, een smultocht en een rommelmarkt.

“Omwille van corona slanken we dit jaar onze kermis af”, zegt voorzitter Jacques Vanelstlande. “We proberen zoveel mogelijk de vooropgestelde richtlijnen te volgen en de hygiënische maatregelen te handhaven. Dit jaar houden we geen barbecue à volonté, omdat we bij deze activiteit de maatregelen niet kunnen respecteren.”

“Op vrijdag 20 augustus om 20 uur openen we onze kermis met een gezellig samenzijn in open lucht, en de inhuldiging van de nieuwe Touwslagerstraat, die werd aangelegd tussen de huizen van Yves Dumon en Jacques Vanelstlande. Het was die laatste die de naam voorstelde. Hij was en is immers zelf touwslager. Burgemeester Christof Dejaegher komt het lintje knippen en iedereen is welkom”, zegt secretaris Patrick Indevuyst, van de vzw Zonnebloem, die de jaarlijkse kermis organiseert. Op zaterdag 21 augustus wordt een smultocht georganiseerd. Er wordt gestart vanaf 14.30 uur aan de Touwslagerstraat voor een fietstocht van 33 kilometer. Bij de start krijgt men koffie en gebak, in de omgeving van het Jagershof een appel, en bij de IJshoeve Spenninck in de Jagerstraat een ijsje. Bij aankomst in de Duinkerkestraat is er aperitief en braadworst. Kinderen tot 12 jaar betalen 8 euro, volwassenen 10 euro.

Dit jaar geen barbecue à volonté omwille van de coronamaatregelen

Rommelmarkt

Op zondag 22 augustus van 6 tot 18 uur heeft de traditionele rommelmarkt plaats, in de volledig verkeersvrije Duinkerkestraat. De plaatsen zijn gratis in te nemen vanaf 5 uur. De wagen mag bij de stand blijven staan. Verkoop van drank en eten is uitsluitend voorbehouden aan de organisatoren. Er worden openbare toiletten voorzien. Afval moet meegenomen worden door de standhouders. Er zijn twee bars voorzien, en voor de kinderen zijn er twee springkastelen. Straatbewoners staan in voor de muzikale animatie. De jaarlijkse maaltijd met beenhesp en worsten in de gebouwen van garage Van Oost wordt doorgeschoven naar volgend jaar. In het voorjaar werden al 130 bloembakken gevuld met geraniums aangeboden aan de straatbewoners, aan de helft van de inkoopprijs. Op die manier werd de straat flink opgefleurd. Volgens de affiche is men toe aan de 44ste kermis, maar onlangs werden archieven terug gevonden, waaruit blijkt dat de Duinkerkestraatkermis zeker al bestond in 1931. En wie weet dus al veel langer. Het huidig bestuur bestaat uit voorzitter Jacques Vanelstlande, secretaris-penningmeester Patrick Indevuyst, PR-man Marc Lazeure, materiaalbeheerder Christiane Parrein, all-round medewerker Benny Maesen, barbecuespecialist Lieven Notebaert en medewerkers Henk Arnoudt en Rik Boussemaere.

Meer info: 057 33 52 57.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier