https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tournée Flandrienne organiseert De Stille Ronde

© (Foto GF)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op zaterdag 18 en zondag 19 september start De Stille Ronde aan de hoek van de Leiestraat en Handboogstraat: een vrije fietstocht met aandacht voor verkeersveiligheid.

De opbrengst gaat naar Ouders van Verongelukte Kinderen. De tocht wordt afgetrapt door Minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

De tocht herdenkt jonge slachtoffers van een verkeersongeval. Er is een keuze tussen 2 veilige fietsparcours: 18 of 30 km. Ook geschikt voor een familietocht. De tocht loopt onder de noemer ‘Laat je licht branden! Samen zijn we sterker!’, dit naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit. Je kan vrij starten tussen 10 en 16 uur en de tocht op je eigen tempo fietsen. De tocht is volledig uitgepijld.

“We vragen om de hele tocht je witte fietslicht te laten branden. De boodschap van deze fietstocht is tweeledig: enerzijds een oproep tot respect van de andere weggebruiker voor de fietser en anderzijds een oproep aan de fietser zelf om er rekening mee te houden dat je niet alleen op de weg bent”, aldus het bestuur. Ook het laten branden van het fietslicht heeft een dubbele betekenis: letterlijk betekent het dat je ervoor zorgt dat je gezien wordt en figuurlijk laten we ons lichtje branden ter nagedachtenis van de kinderen die omgekomen zijn in het verkeer.”

Op zaterdag 18 september is er om 10 uur aan de start van de Stille Ronde in Kortrijk een ontmoeting tussen minister Lydia Peeters, minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en Wendy, de mama van de overleden Kato. Het is op 18 september precies één jaar geleden dat Kato om het leven kwam in een verkeersongeval.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.