https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Toto durft niet wandelen

(foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting, daar zoeken ze een baasje voor Toto (7), een actieve maar angstige senior.

Toto sleet de eerste zes of zeven jaar van haar leven op de straten van Roemenië. “Wat er precies met haar gebeurd is, weten we niet. Ze werd op straat gevonden en was heel bang en compleet de weg kwijt”, vertelt Desiree Beulen van de Pandora Stichting.

Kleine stapjes

“Ondertussen werd ze overgebracht naar een pleeggezin waar ze steeds kleine stapjes vooruit zet, al blijft ze erg angstig. Wandelen bijvoorbeeld zal ze wellicht nooit kunnen. Dat is gewoon te moeilijk voor haar. Ze voelt zich het best in een veilige, rustige en vertrouwde omgeving. Haar pleegmama mag haar ondertussen aaien, zelfs op haar buikje. Maar nieuwe mensen vindt ze nog altijd heel eng.”

Desiree is daarom op zoek naar die ene speciale match tussen hond en baasje. “Toto heeft geen slecht haar op haar lijfje. We zoeken baasjes voor haar die verstand hebben van angstige honden en die haar echt de tijd willen geven om zich te ontplooien. Een tuin is een must aangezien er niet gewandeld kan worden. Kleine kinderen zijn te druk voor haar, net zoals andere (jonge) honden. Met katten doet ze het wel heel goed”, besluit Desiree.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.