Tot eind deze week opnieuw mondmaskerplicht in Ardooie: “Boetes voor hardhorigen”

Burgemeester Karlos Callens, hier nog voor het burgemeestersbesluit dat het dragen van mondkapjes verplicht. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Burgemeester Karlos Callens bevestigt dat het op het grondgebied Ardooie bij burgemeestersbesluit verplicht is om voortaan weer een mondmasker te dragen. “We gaan geen heksenjacht houden, maar hardhorigen riskeren zeker een boete.” De maatregelen geldt voorlopig tot eind deze week.

De coronacijfes swingen momenteel weer de pan uit in Ardooie. Op een bevolking van 9.151 inwoners werden afgelopen 14 dagen 247 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het incidentiecijfer ligt dan ook op 2,699 en dat is ver boven het Vlaams gemiddelde. “We kleuren weer zwart”, beaamt burgemeester Callens.

Tijdens de ‘aangepaste’ Sint-Maartensstoet van vorig weekend – toch jaarlijks een van de grote events in de gemeente – was het mondmasker al verplicht. “En die verplichting trekken we door tot en met komend weekend”, benadrukt de burgervader.

Wie de gemeente komt binnengereden wordt daar via de drie grote LED-schermen attent op gemaakt. “En ook via allerlei andere kanalen hebben de maatregel gecommuniceerd. Het is nu ook niet zo dat we een heksenjacht houden op mensen die niet op de hoogte zouden zijn. Maar wie hardhorig is en na een verwittiging opnieuw zondigt, mag zich zeker aan een boete verwachten.”

Ardooie kleurt net als heel wat gemeenten in het centrum van onze provincie donker.
Ardooie kleurt net als heel wat gemeenten in het centrum van onze provincie donker. © Wouter Vander Stricht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.