Tot achttien maanden cel voor diefstal dure merkkledij in Torhout en Knokke

© iStock
Redactie KW

Drie Roemenen, onder wie een Ichtegems koppel, zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een hele reeks winkeldiefstallen. Het trio maakte daarbij in totaal meer dan 6.000 euro aan merkkledij buit.

Op 16 september vorig jaar gingen dieven aan de haal met schoenen in de Brantano-winkel in Torhout. De daders namen de vlucht in een klaarstaande BMW, die op 7 september ook al was gespot bij drie winkeldiefstallen in Knokke-Heist. De nummerplaat leidde de speurders naar de woning van C.T. (30) en zijn vriendin M.T. (30) in Ichtegem. Tijdens een huiszoeking werden stapels dure merkkledij aangetroffen. “De politie zag hoe de vrouw nog snel enkele kartonnen dozen vol gestolen kledij bij het huisvuil probeerde te plaatsen”, verduidelijkte de procureur tijdens de pleidooien.

“Hun buit wilden ze exporteren naar hun thuisland.” In de woning van C.T. en M.T. werd ook medebeklaagde F.D. (30) aangetroffen. Op basis van onder meer camerabeelden konden de drie Roemenen gelinkt worden aan in totaal negen diefstallen. Naast Torhout en Knokke sloegen ze ook toe in Nieuwpoort, Oostende en Brugge. De drie bekenden de feiten en betuigden tijdens het proces hun spijt.

F.D. kreeg donderdag achttien maanden effectieve celstraf opgelegd. C.T. kreeg dezelfde straf, maar dan volledig met uitstel. Zijn vriendin moet 120 uur werkstraf uitvoeren. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier