Tot 30 maanden cel voor inbrekers die geklist werden na wilde achtervolging

© JVM
Redactie KW

Drie inbrekers hebben in de Brugse rechtbank tot 30 maanden cel gekregen. De mannen werden vorige zomer geklist na een wilde achtervolging die eindigde in Torhout.

Op 15 augustus sloeg een zwarte Seat Leon in Brugge op de vlucht voor de politie. Na een wilde achtervolging over de E403 kwam de wagen aan de afrit in Torhout tegen een vangrail tot stilstand. De Kroatische bestuurder Marko S. (28) werd meteen in de boeien geslagen, Fransman Dolan D. (33) werd na een klopjacht met een speurhond in een maïsveld geklist. De derde verdachte, Roemeen Petre F. (27), kon dankzij DNA-sporen en vingerafdrukken in oktober worden opgepakt.

Onderzoek linkte de mannen aan veertien inbraken en zeven pogingen daartoe in onder meer Kortrijk, Oud-Heverlee en Huldenberg. Ze werden ook verdacht van een diefstal met geweld in Steenokkerzeel. De procureur vroeg vier jaar cel voor Marko S., die zelf de vrijspraak vroeg. “Mijn cliënt bekent enkel de inbraak op de dag van zijn arrestatie, maar die werd niet in de dagvaarding opgenomen”, stelde zijn advocaat. Petre F. en Dolan D. riskeerden respectievelijk vier en twee jaar cel.

Voor de feiten die deel uitmaakten van gerechtelijk onderzoek in Leuven werden de mannen woensdag grotendeels vrijgesproken. Voor de overige feiten kregen Marko S. en Petre F. 30 maanden cel. Dolan D. kreeg twee jaar cel. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.