Tot 1 jaar cel voor trio dat bloedende man na val van stelling niet hielp

De slachtoffers verzuimden een ambulance te bellen om het slachtoffer te helpen©Tom Brinckman Tom Brinckman
De slachtoffers verzuimden een ambulance te bellen om het slachtoffer te helpen©Tom Brinckman Tom Brinckman
Redactie KW

Drie medefeestvierders die een bloedende en bewusteloze man na een val van een stelling in de Langemeersstraat in Kortrijk niet hielpen, zijn door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 10 maanden tot 1 jaar en elk een boete van 800 euro. Aan het slachtoffer moeten ze een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro betalen.

Bloedend en bewusteloos op het trottoir. Zo vonden afvalophalers in de vroege ochtend van 23 april 2018 een man in de Langemeersstraat. Zij belden de hulpdiensten. Uiteindelijk lag het slachtoffer enkele weken in coma. Aanvankelijk was het niet duidelijk wat er was gebeurd maar camerabeelden brachten meer duidelijkheid.

Daarop was te zien hoe het slachtoffer rond 1u ’s nachts op een stelling was geklommen en naar beneden was gevallen. Dat gebeurde nadat hij na een bezoek aan de nachtwinkel niet meer binnen mocht bij zijn toenmalige vriendin Nathalie D. (47) en twee andere aanwezige feestvierders. Buurtbewoners hoorden geruzie. Op de camerabeelden was ook te zien hoe de drie andere aanwezigen 7 minuten later de zieltogende man zagen liggen. Ze namen wat drank en geld uit zijn zakken maar belden de hulpdiensten niet en wandelden weg in de richting van de Veemarkt. Ze keerden nog even terug, één van hen belde nog tevergeefs aan bij een appartement. Maar de hulpdiensten belden ze niet.

“Ik begrijp niet waarom we niet belden”, gaf Nathalie D. toe. “Wellicht omdat ik dronken was. Ik bood het slachtoffer in het ziekenhuis mijn excuses aan. Toen ik de beelden zag, ben ik erg geschrokken. Ik ben er nog elke dag mee bezig.” “Ik wist niet dat hij er zo erg aan toe was”, aldus een 26-jarige medebeklaagde uit Kortrijk. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.