https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Torhoutse woensdagmarkt verhuist voor tien maanden naar Industrielaan

Delegaties van het Marktkramerscomité en de stad met staande v.l.n.r. promotor Lokale Economie Ann Vanassche, Pieter Vanpraet, marktleider David Depuydt en voorzitter Lieven Dekoninck en zittend directeur Ruimte An Wostyn, schepen Joost Cuvelier, Jan Tytgat en Luc Knockaert. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Het project van de Torhoutse stadskernvernieuwing bereikt op maandag 20 september het hart van de stad en dus heeft het stadsbestuur beslist om voor tien maanden de woensdagmarkt te verhuizen naar de Industrielaan en de parking van zaal De Mast. Die beslissing werd uiteraard genomen in nauw overleg met het Marktkramerscomité.

Aanvankelijk was er gedacht om tijdens de grootscheepse wegwerkzaamheden in de stadskern de woensdagmarkt, die traditioneel nabij het oud-stadhuis plaatsheeft, telkens werfzone per werfzone te verplaatsen naar een nieuwe stek in de Ravenhofstraat, de Blekerijstraat of de parking Deprez. Zowat maandelijks een andere locatie voor de marktkramen vastleggen, zou echter tot verwarring leiden bij de bezoekers en dus wordt van dat idee afgestapt. “Het integraal verhuizen en samenhouden van de woensdagmarkt is een veel betere optie”, aldus schepen van Markten Joost Cuvelier.

Industrielaan wordt tijdlang doodlopende straat

“We kiezen voor een compacte markt en zorgen samen met de stad voor eenduidige communicatie naar de klanten toe”, zegt voorzitter van het Marktkramerscomité Lieven Dekoninck. “Voor een periode van tien maanden zullen de meer dan 80 kramen elke woensdagvoormiddag opgesteld staan in de Industrielaan vanaf de rotonde aan de Sint-Jozefstraat tot aan zaal De Mast, waar we de parking mogen inpalmen. We zijn met de marktkramers heel blij met deze noodoplossing. Liever tien maanden continuïteit dan een voortdurend veranderende situatie.”

Liever tien maanden continuïteit dan een voortdurend veranderende situatie

Meegenomen is dat de Industrielaan vanaf 22 september voor een tijdlang een doodlopende straat wordt als gevolg van de wegwerkzaamheden aan de Noordlaan. Dat maakt het gemakkelijker om de woensdagmarkt tijdelijk naar de Industrielaan en de parking van De Mast te verhuizen.

Van 22 september 2021 tot half juli 2022

De marktkramers zullen vanaf 22 september tot half juli volgend jaar elke woensdagvoormiddag op hun nieuwe locatie te vinden zijn. Parkeren in de buurt kan op de zwembadparking, langs de Karel de Goedelaan en iets verderop langs de ’s Gravenwinkelstraat en op de parking de Gheldere.

“Al vele jaren zet Torhout zich als marktstad op de kaart en dat willen we ook in moeilijke omstandigheden zo houden”, zegt schepen Cuvelier. “Het was even puzzelen om de ruim 80 kramen een passende plaats te geven langs de Industrielaan en op de parking van De Mast, maar dat is voortreffelijk gelukt. We zijn blij met de uitstekende samenwerking met het Marktkramerscomité.”

“Uiteraard is een goede bereikbaarheid cruciaal voor ons”, pikt Lieven Dekoninck in. “De aanstaande verhuizing van de woensdagmarkt is de beste oplossing. Eenmaal de stadskernvernieuwing af is, zullen we op een mooie en volledig gerenoveerde Markt terechtkunnen om weer handel te drijven. Hopelijk is dat effectief zo vanaf de zomer van 2022.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten