Torhoutse wijk Sint-Henricus heeft op 14 december een kerstmarkt

Samen met de kinderen Axana en Lucas de organisatoren van de kerstmarkt op Sint-Henricus: v.l.n.r. Tine Deknock en haar man Kristoff Claeys, Sophie Trio en namens het kermiscomité Martine Kerkhove. © Foto JS
Johan Sabbe

Voor het derde jaar op rij wordt er – na een lange tussenpauze van zeven jaar – een kerstmarkt georganiseerd op de wijk Sint-Henricus. Dat gebeurt op vrijdag 14 december vanaf 15 uur in de parochiezaal. Pas om 1 uur ‘s nachts knipt de Kerstman het licht uit.

De constante in de organisatie is Sophie Trio uit de Sterstraat. Dit keer wordt ze bijgestaan door Kristoff Claeys en zijn vrouw Tine Deknock, die in de Kortemarkstraat in Lichtervelde een garage runnen. Ook het dynamische kermiscomité van de wijk, vertegenwoordigd door Martine Kerkhove, verleent zijn medewerking.

De parochiezaal wordt voor de gelegenheid stemmig aangekleed met lichtslingers, kaarsen en winterse versieringen. “We willen met onze kerstmarkt sfeer op de wijk brengen”, zegt Sophie Trio. “We doen daar grote inspanningen voor. De leerlingen van de plaatselijke vrije basisschool ontvangen allen een bonnetje waarmee ze tussen 15 en 18 uur gratis een donut en een drankje op de kerstmarkt kunnen afhalen. We hebben trouwens speciaal voor hen de Kerstman uitgenodigd. Die zal hen op zijn typische manier verwelkomen. We hopen dat de meeste kinderen zullen langskomen. Ze zijn bijzonder welkom, net als alle volwassenen.”

De toegang tot de kerstmarkt is gratis. De zaal blijft tot 1 uur ‘s nachts toegankelijk. Er zullen onder andere jenever en Hasseltse koffie te koop zijn en uiteraard niet-alcoholische dranken. Vanaf 15 uur zijn er koffie met gebak verkrijgbaar en vanaf 17 uur braadworsten en hamburgers.

Nieuwe standhouders

De organisatoren hebben een tiental standhouders naar hun kerstmarkt uitgenodigd. Die zullen producten verkopen die typisch zijn voor de kerst- en eindejaarsperiode. Nieuwkomers zijn dierenspeciaal- en hobbyzaak Den Spanjaard, de plaatselijke bakkerij Martine, handtassenzaak Mondieux Madame, voetreflexologie ‘t Veldsprietje en Tamara’s Ballonnen- en Geschenkenshop.

“De aanwezigen zullen betaalbare cadeautjes voor de eindejaarsfeesten vinden“, aldus Kristoff Claeys en Tine Deknock. “We doen er alles aan om voor een onvergetelijke sfeer en een pak gezelligheid te zorgen. Aangezien de toegang gratis is, hoeft niemand te aarzelen om even binnen te wippen. We mikken uiteraard niet enkel op de bewoners van Sint-Henricus, maar op iedereen die van een aangename avond houdt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier