Torhoutse noodplanningsambtenaar Steven Lambotte (45) na hartaandoening overleden

Steven Lambotte is maar 45 jaar geworden. Hij stierf onverwacht aan een hartaandoening. © JS
Johan Sabbe

Op dinsdagmiddag 17 november is de Torhoutse noodplanningsambtenaar Steven Lambotte thuis na een hartaandoening plots overleden. Hij woonde in Assebroek Brugge, was vrijgezel en is maar 45 jaar geworden.

Steven werkte sinds 2011 in stadsdienst. Hij was in Torhout verantwoordelijk voor alles wat noodplanning en preventie betrof. De voorbije maanden bleek hij van cruciaal belang te zijn voor de stedelijke aanpak van de coronacrisis. Hij studeerde eerst transportmanager aan de Zwitserse IRU Academy en vervolgens postgraduaat in het rampenmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Twee maanden geleden, in september, had hij aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) net de opleiding tot preventieadviseur niveau 1 met grote onderscheiding afgerond.

Torhoutse steunpilaar in tijden van corona

Tijdens de coronacrisis maakte Steven als preventie- en noodplanningsambtenaar deel uit van het stedelijke coördinatieteam, dat de lokale beslissingen inzake Covid-19 neemt. Zijn overlijden is uiteraard voor zijn familie en vrienden een zware klap, maar ook voor burgemeester Kristof Audenaert. “Ik ben er helemaal kapot van”, zegt de politicus. “Hij was onze absolute rots in de branding. Onze steunpilaar en mijn rechterhand in deze woelige coronatijden. Dit is niet te vatten. Amper 45 jaar. Ter ere van hem hebben we de vlaggen halfstok gehangen.”

Steven heeft zich de voorbije jaren hard ingezet voor een hartveilig Torhout en het aankopen van AED-toestellen voor op openbare plaatsen. Dat net hij dan thuis door een hartstilstand getroffen werd, is onwezenlijk. De toegesnelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.

In zijn vrije tijd hield hij van ritten maken met zijn 4×4-terreinwagen. Hij was grote fan van auto’s en runde, naast zijn job in Torhout, samen met enkele vennoten een takelbedrijf. Hij had een rijk verleden bij de scouts, de jeugdbeweging die hem nog altijd heel dierbaar was. Hij stond bekend als een harde werker, collegiaal en trouw aan wat hij beloofde. De rouwdienst heeft in beperkte kring plaats. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier