Torhoutse horecazaken De Goeste en Sherlock bundelen de krachten

Zwaar ontgoocheld en boos waren ze, de uitbaters van brasserie De Goeste in de Zuidstraat in Torhout en de ontbijt- en brunchzaak Sherlock op de Markt. Ze werden totaal verrast door de drastische beslissing om de horeca te sluiten. Maar vorige maandag klonken ze alweer strijdvaardig en besloten ze om de krachten te bundelen.

Davy Desender van De Goeste (links) en Lander Moenaert van Sherlock lanceren hun formule ‘halfpension’. © foto JS

De Goeste is een vaste waarde geworden in culinair Torhout. Sinds zes en een half jaar staat Lindsay Slabbinck (35) er in de keuken en bedient haar man Davy Desender (42) de klanten. Sherlock, gestart als koffiebar en almaar meer uitgegroeid tot zaak voor ontbijt en brunch, bestaat twee jaar. Hier is Lander Moenaert (38) zaakvoerder.

Kortingsbonnen en formule ‘halfpension’

“Dat we na de vorige lockdown wéér zouden moeten sluiten, hadden we écht niet verwacht”, sakkert Davy. “Het kwam hard aan toen we het onheilsbericht vorige week vrijdag te horen kregen. Na al de inspanningen die we geleverd hadden om ons restaurant coronaproof te laten functioneren! We waren weer helemaal op dreef met onze zaak, maar moeten vanaf nu de schade opnieuw proberen te beperken in plaats van vooruitgang te boeken. Geen lachertje.”

“Na een weekend met veel steun van onze klanten ontwaakten we maandag toch met de overtuiging dat we niet bij de pakken mochten blijven zitten. We besloten ons op zaterdag en zondag op afhaal toe te spitsen én samen te werken met Lander van het nabije Sherlock. We staken de koppen bij elkaar en bedachten twee projecten.”

“Ik hoop voor mijn jonge zaak heel hard dat de periode van sluiting tot vier weken beperkt blijft”, pikt Lander in. “Maar door elkaar te helpen, kunnen we elkaar versterken. Ik bezorg met Sherlock elke dag ontbijtmanden aan huis en wie er eentje koopt, krijgt een kortingsbon voor een afhaalgerecht bij De Goeste. Wie omgekeerd aan takeaway doet bij De Goeste, ontvangt korting voor mijn ontbijtmanden.”

“Ons tweede project hebben we halfpension genoemd en loopt enkel op zaterdag en zondag. We bieden de klant in één pakket ontbijt en avondeten aan. Een ontbijtmand van Sherlock én hetzij vispannetje, hetzij varkenswangetjes van De Goeste. Ik breng het geheel ’s ochtends aan huis. Voor een klassieke ontbijtmand en het op te warmen avondgerecht betaal je 70 euro voor twee personen. Voor de luxe ontbijtmand plus het gerecht is dat 95 euro.”

Info: De Goeste en Sherlock

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.