Torhoutse horeca mag ook in de winter ruimere terrassen plaatsen

De horeca heeft tijdens de coronacrisis zwaar geleden, met inbegrip van een lange sluiting. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Torhoutse horecazaken die dat wensen, kunnen ook in de winterperiode een ruimer terras plaatsen. Na aanvraag uiteraard. Onafhankelijk raadslid Koen Sap drong daar tijdens de gemeenteraadszitting van maandag op aan, maar volgens burgemeester Audenaert (CD&V) bestaat die mogelijkheid al.

“Graag waar mogelijk en gewenst de horecazaken de toestemming geven om hun terras tijdens de winter te laten staan”, zei Koen Sap. “Ze hebben het door corona zwaar te verduren gekregen en het is raadzaam om hen verder te blijven steunen. In een aantal andere steden, zoals Brugge, is dat alvast mogelijk.”

Stadsbestuur heeft oren naar vragen vanuit de horeca

“We zijn het er volledig mee eens dat we de horeca moeten blijven steunen”, reageerde Kristof Audenaert. “En dus zijn winterterrassen perfect mogelijk. Uiteraard moeten we die aanvragen geval per geval bekijken, want niet overal is zoiets evident. Veel horecazaken zijn hoe dan ook vragende partij en wij hebben daar oren naar.”

De horeca in de stadskern heeft het momenteel niet onder de ‘markt’, want de stadskernvernieuwing snijdt hen diep in het vel. Maar eenmaal de renovatie van het stadscentrum achter de rug is, zullen ze van mooie, ruime terrassen kunnen genieten. En met hen hun klanten uiteraard. Geduld is nu een schone (maar lastige) deugd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.