Torhoutse Gezinsbond pakt uit met Verwenmoment

Een bestuurstrio van de Torhoutse Gezinsbond met v.l.n.r. secretaris Jens Lecomte en de voorzitters Inge Staelens en Nick Mouton. © Foto JS
Johan Sabbe

De Torhoutse Gezinsbond mag dan ruim duizend leden tellen, een deel van die gezinnen is uitsluitend lid voor de kortingen en andere voordelen die eraan verbonden zijn. De voorzitters Inge Staelens en Nick Mouton willen net als secretaris Jens Lecomte meer mensen naar de lokale activiteiten lokken.

En dus pakt het bestuur van de Torhoutse Gezinsbond op zondag 4 februari voor het eerst uit met een Verwenmoment, een gratis happening die alle leden jong en ouder zou moeten aanspreken. Met een drankje, een hapje en een serieuze streep muziek.

Folkconcert Vonkkayts

Het Verwenmoment heeft van 10 tot 12 uur in zaal Club de B plaats. “We bieden de aanwezigen een receptie aan en stellen ons jaarprogramma voor”, verduidelijken de voorzitters Inge Staelens en Nick Mouton. “Daarna brengt het duo Vonkkayts een folkconcert. Vonkkayts bestaat uit de accordeonisten Dirk Fraeyman uit Wingene, die in de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert werkt, en de jonge Sanderijn Demuynck uit Wijnendale.

Het duo speelt folk met vonken. Een optreden om naar uit te kijken. Om alle ouders met jonge kinderen de kans te geven om onbezorgd van het Verwenmoment te genieten, voorzien we kinderopvang en tevens een ruime Lego- en Duplo-speelhoek. We hopen op een grote opkomst. Aan gezelligheid zal er zeker geen gebrek zijn. We vragen wel om uiterlijk tegen eind januari in te schrijven via 050 22 20 93 of beter nog via mail: verwenmoment@gezinsbond-torhout.be.”

Verjongd bestuur

Een klein jaar geleden onderging het bestuur van de Torhoutse Gezinsbond een grondige wijziging én verjonging. Toen gaf Frida Sap, die sinds 1992 voorzitter was, de fakkel door aan het gemengde duo Inge en Nick. De onvermoeibare Jens Lecomte bleef secretaris en Gaby Degrande ondervoorzitter, maar laatstgenoemde kreeg er eveneens versterking bij, want Evelyn Catteceur werd co-ondervoorzitter. Voor de ledenadministratie werd Frans Goethals, die al sinds 1981 in het bestuur actief is, opgevolgd door An Mouton.

Hij behartigt nog altijd de kortingskaarten. De genoemde personen worden geflankeerd door nog een twintigtal andere bestuursleden en nauwe medewerkers. “Allen werken hard op hun eigen domein”, zegt secretaris Jens Lecomte. “Sinds kort voorzien we voor de organisatie van specifieke activiteiten werkgroepen, waarin ook niet-bestuursleden actief kunnen zijn die zich enkel kortlopend ergens voor willen engageren.”

Zingen met baby’s

Klassiekers bij de plaatselijke Gezinsbond zijn de tweedehandsbeurzen, de paaseierenraap, de kookavonden voor mannen en de plantactie van geboortebomen.

“Nu is daar een kookreeks voor dames aan toegevoegd”, zegt Nick Mouton. “Plus de leuke activiteit zingen met baby’s. We voorzien ook enkele voordrachten, onder andere over tieners, en organiseren op zaterdag 5 mei weer onze garageverkoop. Een maand eerder, op donderdag 5 april, is er koken met kids. We bieden een ruime variatie aan boeiende activiteiten voor alle leeftijden.” (JS)

www.gezinsbond-torhout.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten