Torhoutse Gerberaprijs voor Christelle Demoor

Christelle Demoor (met grijze jurk en bril) kreeg het Gerberajuweel en een bos bloemen overhandigd. © Foto JS
Johan Sabbe

In het bijzijn van minister Hilde Crevits heeft Vrouw & Maatschappij Torhout, de vrouwenbeweging van CD&V, donderdagavond haar traditionele Gerberaprijs uitgereikt aan Christelle Demoor, die zich al jarenlang inzet voor Kom op tegen Kanker.

De overhandigingsplechtigheid had plaats in de foyer van het Oud-hospitaal Ten Walle. Voorzitter Delphine Levrouw van V&M Torhout heette iedereen welkom, ook de aanwezige mannen. De avond werd afgerond met een verzorgde receptie.

Loketbediende in het Torhoutse stadskantoor

Laureate Christelle Demoor (57) woont met haar man Geert Mortier in de Revinzestraat op de Torhoutse wijk Don Bosco. Ze hebben een dochter Wendy, een zoon Joeri en zes kleinkinderen.

Eerst is Christelle in dienst geweest van een groothandel in wenskaarten, maar sinds 1991 werkt ze als administratief medewerkster voor de stad. Ze is alom bekend als loketbediende van de dienst Burgerzaken. Aanvankelijk vervulde ze die taak in het oud-stadhuis op de Markt, maar sinds 1 april 2014 doet ze dat in het stadskantoor in de Aartrijkestraat. Haar hulpvaardigheid staat buiten kijf.

De Gerberaprijs is genoemd naar de gelijknamige kleurrijke bloemen. Eerder werd Christelle ook al verkozen tot Krak van Torhout 2015 in de wedstrijd van Krant van West-Vlaanderen.

Vrijwillige inzet voor Kom op tegen Kanker

De winnares is secretaris van de stedelijke seniorenraad, de stedelijke landbouwraad en de derdewereldraad Trosso. Een deel daarvan valt binnen haar werkuren, maar een deel presteert ze gratis, zoals de aanwezigheid op de hobbytentoonstelling van de derde leeftijd. Ook werkt ze vrijwillig mee in de werkgroep van De 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Voorts is ze al heel lang lid van SKAT, het comité dat zich inzet voor de genoemde actie ten voordele van het kankeronderzoek. In dat kader helpt ze in Torhout de jaarlijkse azaleaverkoop organiseren.

Straks organiseert SKAT trouwens een Ontbijt tegen Kanker, met name op zondag 18 maart in zaal De Bosgalm op de wijk Don Bosco. Er zijn twee momenten voorzien om in een ongedwongen sfeer van het ontbijtbuffet te genieten: om 7.30 uur voor de vroege vogels en om 9.30 uur voor de langslapers. De tickets kosten 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen. Info: 050 22 11 22 of 050 22 05 85. Mailen kan ook: christelle.demoor@torhout.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.