Torhoutse gemeenteraad komt in extremis toch niet fysiek samen

In september kwam de Torhoutse gemeenteraad voor het eerst sinds de coronacrisis weer fysiek bijeen, uitzonderlijk in het atrium van het stadskantoor (foto). Daar wordt voor oktober in extremis geen vervolg aan gebreid. © foto JS
Johan Sabbe

Op maandag 26 oktober om 19 uur zou de Torhoutse gemeenteraad voor de tweede keer sinds de uitbraak van de coronacrisis weer fysiek samenkomen. Maar gezien de onrustwekkende viruscijfers en de recente strengere maatregelen wordt daar in extremis van afgezien. Alles gebeurt digitaal.

Het tijdstip van vergaderen blijft uiteraard behouden, maar er wordt via Microsoft Teams geconverseerd. Zowel pers als publiek kunnen de gemeente- en OCMW-raad maandagavond volgen via deze link: gemeenteraad live.

Eenrichtingsverkeer in de Langepijpestraat

Het is geen geheim dat het organiseren van een fysieke zitting die coronaproof moet verlopen, heel wat voeten in de aarde heeft. Dat is tijdens de voorbereiding van de bijeenkomst van september gebleken. Het atrium moest volledig voor de zitting ingericht worden, wat een huzarenstukje was. In dat opzicht is een digitale vergadering uiteraard veel handiger.

Een opvallend agendapunt van maandag is dat de nieuwe parkeerregeling in de Werkenstraat en de Langepijpestraat, momenteel nog in proefopstelling, definitief wordt. Ook blijft het eenrichtingsverkeer behouden in de volledige Langepijpestraat, dus eveneens in het laatste stukje, waar er vóór de proeftermijn nog in beide richtingen gemotoriseerd verkeer mogelijk was.

Voorts zal raadslid Delphine Levrouw (CD&V) vragen naar de opzet en de ontwikkeling van de Torhoutse wijkwerking. Onafhankelijk raadslid Koen Sap pikt dan weer in op de corona-actualiteit. Hij stelt in dat verband vragen en lanceert voorstellen over de woensdagmarkt, de culturele evenementen, de muziekrepetities, de opening van het zwembad en de werking van de stadsbibliotheek. Ook doet hij suggesties om de plaatselijke scholen op een coronaveiliger manier te laten functioneren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier