Torhoutse club ORRT houdt opendeur met schaalmodelwagens met elektrische motor

Een groep ORRT-leden met hun miniatuurauto's op het circuit nabij de rotonde in de buurt van Aveve. © Foto JS
Johan Sabbe

ORRT, de Torhoutse club voor liefhebbers van radiobestuurde schaalmodelwagens met een elektrische motor, organiseert op zondag 8 april van 10 tot 17 uur op het parcours achter het tuincentrum Aveve in de Bruggestraat – aan de rotonde met de smeedijzeren paarden – een opendeur. De toegang is gratis.

Voorzitter Tom Vercarre en zijn bestuursleden heten iedereen welkom. Voor de kinderen is er een springkasteel voorzien, al zullen die zonder twijfel liever naar de racende wagentjes kijken. De elektrische miniatuurvoertuigen met tweewielsaandrijving zijn tot schaal 1/10 toegelaten en met vierwielsaandrijving tot 1/8.

“We zijn met ORRT opgeklommen tot de op één na grootste club van de FBA, de Federation Belgian Automodelsports FBA”, aldus Tom. “We beschikken over een circuit van liefst 260 meter lang en minstens drie meter breed, dat volledig bedekt is met Astro-kunstgras. Bochten, jumps en hoogteverschillen volgen elkaar op, waardoor het een uitdaging is om met de miniatuurauto’s tussen de lijnen te blijven. Geoefende rijders halen snelheden tot 60 km per uur, jumpen tot tien meter ver en halen hoogtes tot twee meter. Het verhoogde podium met plaats voor tien piloten zorgt ervoor dat je een mooi overzicht op het parcours hebt en je wagen optimaal kunt besturen.”

Elke zondag welkom

Tijdens de opendeur van zondag 8 april heeft iedereen gratis toegang. Op alle andere zondagen kunnen niet-leden tot half oktober van 10 tot 18 uur met hun autootjes komen rijden voor maar 10 euro. Leden betalen 50 euro per jaar en kunnen voor die prijs vier dagen in de week op het parcours terecht. ORRT organiseert een clubkampioenschap dat bestaat uit zeven racedagen. Er is tot 14 jaar een jeugdklassement.

“Op ons terrein leer je vlot met de miniatuurwagens rijden”, vervolgt Tom. “Dat betekent gas geven, bochten nemen, lekker jumpen en noem maar op. En vooral leren om op de juiste momenten te doseren. Dankzij het Astro-kunstgras worden de auto’s niet vuil. We hebben het circuit trouwens zo aangelegd dat er nergens plassen op het berijdbare gedeelte achterblijven, zelfs niet na zware en langdurige regen.”

Tom houdt eraan zijn medebestuursleden voor hun inzet te bedanken: Matthias Vanhoutte, Karl Allemeersch, Jurgen Allary, Sam Damman en Kristof Desmet, plus de vaste vrijwilligers Wim Vanhoutte, Jurrie Bonny, Clyde, Mike Debruyne, Adam en Karina. (JS)

Voor alle info: www.orrt.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.