Torhoutse burgemeester Kristof Audenaert met corona besmet

De Torhoutse burgemeester Kristof Audenaert heeft het coronavirus opgelopen: "Nochtans ben ik heel voorzichtig geweest in mijn contacten." © foto JS
Johan Sabbe

Kristof Audenaert, de burgemeester van Torhout, heeft het coronavirus opgelopen. De CD&V-politicus gaat voor minstens tien dagen in quarantaine. Hij voelt zich vermoeider dan anders, maar momenteel niet echt ziek.

Kristof Audenaert (37) en zijn vrouw An Segaert (35), die gynaecoloog is, hebben een zoontje Arthur (4) en een dochtertje Louise (1,5). Het gezin woont in het Schrijversveld op de wijk Driekoningen.

Nochtans in contacten heel voorzichtig geweest

Kristof is eerst een tijdlang waarnemend burgemeester geweest ter vervanging van de titelvoerende Hilde Crevits, maar sinds begin 2019 vervult hij zijn ambt volwaardig. Dit jaar kreeg hij de coronacrisis over zich heen en trok zich samen met de rest van het schepencollege goed uit de slag. Hij hield de vinger aan de pols, probeerde de bevolking met doeltreffende maatregelen bij te staan en beantwoordt nog altijd geregeld vragen via livesessies op Facebook. Hij benut de moderne communicatiemiddelen maximaal.

“Hoe ik corona heb opgelopen, weet ik niet”, zegt hij. “Ik ben in mijn contacten altijd heel voorzichtig geweest, hield voldoende afstand, droeg mijn mondmasker en ontsmette mijn handen. Het zou kunnen dat ik het virus via een van mijn kindjes heb gekregen of eventueel tijdens de uitvoering van mijn ambt als burgemeester. Ik kan het niet achterhalen. Ik heb alvast iedereen verwittigd die ik recent heb ontmoet. Die mensen zijn dan laagrisicocontacten en hoeven niets speciaals te doen.”

Heel intensieve beleidsperiode achter de rug

De burgemeester gaat nu voor zeker tien dagen in quarantaine. “Of misschien zelfs voor twee volle weken, want ik wil geen enkel risico nemen, onder meer omdat mijn vrouw An in de zorg werkt. Ik voelde me al een poosje vermoeider dan anders, maar na de voorbije maanden mag dat geen verbazing wekken. Ik heb een heel intensieve beleidsperiode achter de rug, helaas met corona als rode draad. En daar komen dan nog de vele andere facetten van het besturen van een stad bij.”

“Uiteraard hoop ik de ziekte zonder grote problemen door te komen en snel weer volledig aan de slag te kunnen. Het spreekt voor zich dat ik in de mate van het mogelijke van thuis uit zal blijven werken. Sowieso neemt eerste schepen Lieselotte Denolf mijn taken een tijdje over.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.