De CD&V-politicus treedt dus opnieuw officieel in dienst als burgemeester. De voorbije periode werd hij in die functie vervangen door eerste schepen Lieselotte Denolf.

Pampers van dochtertje opnieuw kunnen ruiken

Kristof Audenaert (37) en zijn vrouw An Segaert (35) wonen met hun zoontje Arthur (4) en dochtertje Louise (1,5) in het Schrijversveld op de wijk Driekoningen. Daar zat Kristof anderhalve week in afzondering. "Vooral dat lange thuiszitten heb ik bijzonder lastig gevonden", zegt hij. "Het was om de muren van op te lopen. Ik ben enorm blij dat ik weer aan de slag kan."

De burgemeester heeft ondervonden dat Covid-19 een ferm beestje is, zoals hij het zelf noemt. Het virus ondermijnde zijn fysieke paraatheid, al is het uitzieken mede dankzij zijn jonge leeftijd meegevallen. "Ik ben heel erg moe geweest en verloor op een bepaald moment mijn reukzin, wat vreemd aanvoelde. Maar dat is allemaal weer in orde. Ik kan tot mijn grote vreugde de pampers van ons dochtertje opnieuw ruiken (lacht). Uiteraard ben ik opgelucht dat ik vlot genezen ben."

Kristof mag zijn ambt heropnemen in het zogenoemde stelstel van verhoogde waakzaamheid. Dat betekent rechtstreeks van thuis naar het stadskantoor rijden en terug. Voorzichtigheid blijft geboden.

Nochtans strikt geweest in zijn contacten

Hoe of waar de burgemeester corona heeft opgelopen, weet hij zelf niet precies. Hij verzekert dat hij in zijn contacten heel strikt is geweest. Hij hield voldoende afstand, droeg zijn mondmasker waar nodig en ontsmette zijn handen. Toch kan het virus op een onbewaakt moment tijdens het uitvoeren van zijn ambt hebben toegeslagen. Maar net zo goed kan hij het via een van zijn kindjes gekregen hebben.

"Ik wil iedereen bedanken die in mijn afwezigheid zijn uiterste best heeft gedaan om de werking van het stadsbestuur te laten vlotten", zegt hij. "Zeker het coördinatieteam, dat een belangrijke rol speelt. En uiteraard Lieselotte als waarnemende burgemeester."

De CD&V-politicus treedt dus opnieuw officieel in dienst als burgemeester. De voorbije periode werd hij in die functie vervangen door eerste schepen Lieselotte Denolf.Kristof Audenaert (37) en zijn vrouw An Segaert (35) wonen met hun zoontje Arthur (4) en dochtertje Louise (1,5) in het Schrijversveld op de wijk Driekoningen. Daar zat Kristof anderhalve week in afzondering. "Vooral dat lange thuiszitten heb ik bijzonder lastig gevonden", zegt hij. "Het was om de muren van op te lopen. Ik ben enorm blij dat ik weer aan de slag kan."De burgemeester heeft ondervonden dat Covid-19 een ferm beestje is, zoals hij het zelf noemt. Het virus ondermijnde zijn fysieke paraatheid, al is het uitzieken mede dankzij zijn jonge leeftijd meegevallen. "Ik ben heel erg moe geweest en verloor op een bepaald moment mijn reukzin, wat vreemd aanvoelde. Maar dat is allemaal weer in orde. Ik kan tot mijn grote vreugde de pampers van ons dochtertje opnieuw ruiken (lacht). Uiteraard ben ik opgelucht dat ik vlot genezen ben."Kristof mag zijn ambt heropnemen in het zogenoemde stelstel van verhoogde waakzaamheid. Dat betekent rechtstreeks van thuis naar het stadskantoor rijden en terug. Voorzichtigheid blijft geboden.Hoe of waar de burgemeester corona heeft opgelopen, weet hij zelf niet precies. Hij verzekert dat hij in zijn contacten heel strikt is geweest. Hij hield voldoende afstand, droeg zijn mondmasker waar nodig en ontsmette zijn handen. Toch kan het virus op een onbewaakt moment tijdens het uitvoeren van zijn ambt hebben toegeslagen. Maar net zo goed kan hij het via een van zijn kindjes gekregen hebben."Ik wil iedereen bedanken die in mijn afwezigheid zijn uiterste best heeft gedaan om de werking van het stadsbestuur te laten vlotten", zegt hij. "Zeker het coördinatieteam, dat een belangrijke rol speelt. En uiteraard Lieselotte als waarnemende burgemeester."