Torhoutse burgemeester genezen van corona en weer aan het werk

Burgemeester Audenaert gaat vanaf donderdag 12 november weer aan het werk in zijn bureau in het stadskantoor. © foto JS
Johan Sabbe

Tien dagen geleden bleek de Torhoutse burgemeester Kristof Audenaert het coronavirus te hebben opgelopen. Direct trok hij zich thuis in quarantaine terug om uit te zieken. Intussen is hij volledig genezen en gaat vanaf donderdag 12 november weer aan het werk.

De CD&V-politicus treedt dus opnieuw officieel in dienst als burgemeester. De voorbije periode werd hij in die functie vervangen door eerste schepen Lieselotte Denolf.

Pampers van dochtertje opnieuw kunnen ruiken

Kristof Audenaert (37) en zijn vrouw An Segaert (35) wonen met hun zoontje Arthur (4) en dochtertje Louise (1,5) in het Schrijversveld op de wijk Driekoningen. Daar zat Kristof anderhalve week in afzondering. “Vooral dat lange thuiszitten heb ik bijzonder lastig gevonden”, zegt hij. “Het was om de muren van op te lopen. Ik ben enorm blij dat ik weer aan de slag kan.”

De burgemeester heeft ondervonden dat Covid-19 een ferm beestje is, zoals hij het zelf noemt. Het virus ondermijnde zijn fysieke paraatheid, al is het uitzieken mede dankzij zijn jonge leeftijd meegevallen. “Ik ben heel erg moe geweest en verloor op een bepaald moment mijn reukzin, wat vreemd aanvoelde. Maar dat is allemaal weer in orde. Ik kan tot mijn grote vreugde de pampers van ons dochtertje opnieuw ruiken (lacht). Uiteraard ben ik opgelucht dat ik vlot genezen ben.”

Kristof mag zijn ambt heropnemen in het zogenoemde stelstel van verhoogde waakzaamheid. Dat betekent rechtstreeks van thuis naar het stadskantoor rijden en terug. Voorzichtigheid blijft geboden.

Nochtans strikt geweest in zijn contacten

Hoe of waar de burgemeester corona heeft opgelopen, weet hij zelf niet precies. Hij verzekert dat hij in zijn contacten heel strikt is geweest. Hij hield voldoende afstand, droeg zijn mondmasker waar nodig en ontsmette zijn handen. Toch kan het virus op een onbewaakt moment tijdens het uitvoeren van zijn ambt hebben toegeslagen. Maar net zo goed kan hij het via een van zijn kindjes gekregen hebben.

“Ik wil iedereen bedanken die in mijn afwezigheid zijn uiterste best heeft gedaan om de werking van het stadsbestuur te laten vlotten”, zegt hij. “Zeker het coördinatieteam, dat een belangrijke rol speelt. En uiteraard Lieselotte als waarnemende burgemeester.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.