Ook de bewoners van de serviceflats Ter Remberthove in de Oostendestraat kregen een bloemetje cadeau, net als de personeelsleden van het grote kinderdagverblijf 't Mezennestje, dat zich pal aan de overzijde van de bloemenwinkel bevindt.

Liever weggeven dan snel uitverkopen

De bloemenzaak Orchidee wordt gerund door Geert Senaeve (60) en zijn vrouw Katleen Logier (59). De winkel op de hoek van de Sint-Rembertlaan met de Oostendestraat ging in juni 1995 open, nadat het echtpaar voorheen zijn bloemenhandel al had opgestart op de hoek van de Bruggestraat met de Vestingstraat.

"Toen we te horen kregen dat we onze zaak zouden moeten sluiten, wat al even in de lucht hing, hadden we nog snel een uitverkoop tegen kleine prijzen kunnen organiseren", zegt Katleen. "Maar we vonden het mooier om de bloemen en planten weg te geven aan mensen die ze in deze moeilijke tijden verdienen. De rusthuisbewoners bijvoorbeeld, die minder sociaal contact hebben. En de dappere personeelsleden van 't Mezennestje."

Bloemen doen deugd aan het hart

"Na onze vakantieperiode hadden we relatief groot ingekocht en beschikten bijgevolg over een aanzienlijke stock. Ik heb veiligheidshalve eerst aan burgemeester Audenaert gevraagd of we de bloemen cadeau mochten doen en die zag daar geen graten in. Integendeel, hij juichte ons initiatief toe. En dus zijn we dinsdag alles in onder andere de inkomhal van het woonzorgcentrum gaan zetten. Met als devies: bloemen doen wonderen. Ik kreeg intussen al diverse berichten dat de bewoners blij zijn met hun bloemetjes. En dat doet deugd aan 't hart."

Ook de bewoners van de serviceflats Ter Remberthove in de Oostendestraat kregen een bloemetje cadeau, net als de personeelsleden van het grote kinderdagverblijf 't Mezennestje, dat zich pal aan de overzijde van de bloemenwinkel bevindt.De bloemenzaak Orchidee wordt gerund door Geert Senaeve (60) en zijn vrouw Katleen Logier (59). De winkel op de hoek van de Sint-Rembertlaan met de Oostendestraat ging in juni 1995 open, nadat het echtpaar voorheen zijn bloemenhandel al had opgestart op de hoek van de Bruggestraat met de Vestingstraat."Toen we te horen kregen dat we onze zaak zouden moeten sluiten, wat al even in de lucht hing, hadden we nog snel een uitverkoop tegen kleine prijzen kunnen organiseren", zegt Katleen. "Maar we vonden het mooier om de bloemen en planten weg te geven aan mensen die ze in deze moeilijke tijden verdienen. De rusthuisbewoners bijvoorbeeld, die minder sociaal contact hebben. En de dappere personeelsleden van 't Mezennestje.""Na onze vakantieperiode hadden we relatief groot ingekocht en beschikten bijgevolg over een aanzienlijke stock. Ik heb veiligheidshalve eerst aan burgemeester Audenaert gevraagd of we de bloemen cadeau mochten doen en die zag daar geen graten in. Integendeel, hij juichte ons initiatief toe. En dus zijn we dinsdag alles in onder andere de inkomhal van het woonzorgcentrum gaan zetten. Met als devies: bloemen doen wonderen. Ik kreeg intussen al diverse berichten dat de bewoners blij zijn met hun bloemetjes. En dat doet deugd aan 't hart."