Torhoutse Batjes in het teken van WK voetbal, Radio Guga komt naar Nacht van West-Vlaanderen

Guga Baúl komt zijn band Radio Guga optreden tijdens de Nacht van West-Vlaanderen. © Foto Ronny Neirinck
Johan Sabbe

De stedelijke festiviteiten van juni zijn nog een kleine twee maanden van ons verwijderd, maar liggen al in grote lijnen vast.

“De Batjes hebben in het weekend van 15, 16 en 17 juni plaats en staan helemaal in het teken van het WK voetbal in Rusland”, zegt schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt. “De verschillende straten zullen een landenploeg vertegenwoordigen: van Frankrijk over Duitsland en Spanje tot uiteraard België. Er zal vanzelfsprekend ook randanimatie aanwezig zijn met onder meer opnieuw een death ride vanuit de Sint-Pieterskerk en een levend tafelvoetbaltornooi (door café Idem Dito).

Om de WK-voetbalwedstrijden te volgen, plaatsen we een groot scherm op de Markt. De plaatselijke horeca betaalt daarvoor een bijdrage, wat ons plezier doet. Elke zaak op de Markt is solidair, ook Idem Dito, Foelard en De Beiaard achter het oud-stadhuis. Op zaterdag treedt de Ketnetband op. Tijdens de Nacht van West-Vlaanderen op vrijdag 22 juni zijn er optredens op de Markt voorzien met de Retrofun Coverband en Radio Guga, de festivalband met de bekende stemmenimitator Guga Baúl, een topper van formaat.” (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.