Om alles vlot en veilig te laten verlopen, dienen uiteraard de nodige preventierichtlijnen gerespecteerd te worden.

Vooraf registreren is noodzakelijk

"Na een lokale opstoot van het coronavirus, weliswaar niet in het rusthuis, was direct contact met de bewoners van het woonzorgcentrum de voorbije weken enkel mogelijk via de praattafels in de cafetaria", aldus schepen van Ouderenzorg Joost Cuvelier. "Nu de besmettingsgraad in Torhout duidelijk afgenomen is, zijn we blij de bezoekregeling te kunnen versoepelen."

Toch worden in fase oranje de deuren nog niet voor iedereen opengezet. Het bezoek kan enkel door twee vaste bezoekers per bewoner. Die moeten zich op voorhand registreren en zijn de enigen die in de kamer op bezoek mogen. Registreren kan via het onthaal van het woonzorgcentrum: onthaal.woonzorgcentrum@torhout.be, 050 22 12 22. Wie als vaste bezoeker geregistreerd staat, kan geen praattafel meer boeken. De praattafels worden vanaf donderdag voorbehouden aan de overige familieleden en/of contactpersonen die door de beperkende maatregelen niet op kamerbezoek mogen.

Stoffen mondmaskers zijn niet toegestaan

"We blijven voorzichtig en kiezen ervoor om de versoepelingen stapsgewijs door te voeren", vervolgt de schepen. "Halfweg september zullen we de regeling evalueren. Bij een positieve evaluatie kunnen de versoepelingen dan eventueel verder uitgebreid worden. Aan de bezoekers wordt sowieso gevraagd om vanaf hun aankomst een eigen chirurgisch mondmasker te dragen. Stoffen mondmaskers worden niet toegestaan."

"We zijn er ons van bewust dat deze versoepeling voor sommige mensen niet snel en niet ver genoeg gaat, maar we blijven heel voorzichtig. We roepen iedereen op om de richtlijnen strikt te volgen. Alleen zo kunnen we de maatregelen in de toekomst hopelijk nog bezoekvriendelijker maken."

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, dienen uiteraard de nodige preventierichtlijnen gerespecteerd te worden."Na een lokale opstoot van het coronavirus, weliswaar niet in het rusthuis, was direct contact met de bewoners van het woonzorgcentrum de voorbije weken enkel mogelijk via de praattafels in de cafetaria", aldus schepen van Ouderenzorg Joost Cuvelier. "Nu de besmettingsgraad in Torhout duidelijk afgenomen is, zijn we blij de bezoekregeling te kunnen versoepelen."Toch worden in fase oranje de deuren nog niet voor iedereen opengezet. Het bezoek kan enkel door twee vaste bezoekers per bewoner. Die moeten zich op voorhand registreren en zijn de enigen die in de kamer op bezoek mogen. Registreren kan via het onthaal van het woonzorgcentrum: onthaal.woonzorgcentrum@torhout.be, 050 22 12 22. Wie als vaste bezoeker geregistreerd staat, kan geen praattafel meer boeken. De praattafels worden vanaf donderdag voorbehouden aan de overige familieleden en/of contactpersonen die door de beperkende maatregelen niet op kamerbezoek mogen."We blijven voorzichtig en kiezen ervoor om de versoepelingen stapsgewijs door te voeren", vervolgt de schepen. "Halfweg september zullen we de regeling evalueren. Bij een positieve evaluatie kunnen de versoepelingen dan eventueel verder uitgebreid worden. Aan de bezoekers wordt sowieso gevraagd om vanaf hun aankomst een eigen chirurgisch mondmasker te dragen. Stoffen mondmaskers worden niet toegestaan.""We zijn er ons van bewust dat deze versoepeling voor sommige mensen niet snel en niet ver genoeg gaat, maar we blijven heel voorzichtig. We roepen iedereen op om de richtlijnen strikt te volgen. Alleen zo kunnen we de maatregelen in de toekomst hopelijk nog bezoekvriendelijker maken."