Torhouts stadsbestuur wil lokale horeca steunen met speciale Horeca-Torhoutbon

Sinds de Torhoutbon in juni een digitale versie gekregen heeft, is de populariteit van die waardebon fiks gestegen. Vanaf volgende week lanceert het stadsbestuur een Torhoutbon die specifiek in de horeca gebruikt kan worden. Wie zich zo’n bon aanschaft, krijgt er als coronakorting 20 procent extra waarde bij.

Burgemeester Kristof Audenaert: “Eerlijk? Ik had de drastische regeringsmaatregel om de horeca te sluiten, niet zien aankomen. Met de Horeca-Torhoutbon proberen we onze lokale horeca een steuntje in de rug te geven.” © foto JS

“Ik besef maar al te goed hoe zwaar het voor de uitbaters van een horecazaak is om vier weken verplicht de deuren te moeten sluiten”, klinkt burgemeester Kristof Audenaert aangeslagen. “Eerlijk? Ook ik had die drastische regeringsmaatregel niet zien aankomen. Het hele weekend heb ik me er het hoofd over gebroken hoe we de plaatselijke horecamensen vanuit de stad een steuntje in de rug konden geven. Zo is het idee ontstaan van de speciale Horeca-Torhoutbon. Die is vanaf volgende week te koop en zal een halfjaar geldig zijn.”

Te gebruiken bij takeaway of als de horeca weer opengaat

Net als de gewone Torhoutbon, die bij zowat 125 Torhoutse handels- en horecazaken inwisselbaar is, zal de Horeca-Torhoutbon aangekocht kunnen worden via www.torhoutbon.be. Eerder had er al een actie plaats waarbij de bevolking voor maximum 50 euro Torhoutbonnen kon kopen met als cadeau 20 procent extra waarde er bovenop. Of anders gezegd: wie een bon van 50 euro kocht, kreeg er ene van 60 euro. Ook op kleinere bedragen was de korting van 20% van tel. Er kon weliswaar maar één bon per persoon aangekocht worden. Om het systeem sluitend te maken, baseerde de stad zich op de rijksregisternummers.

“Nu hernemen we die actie, maar specifiek voor de horeca”, aldus burgemeester Audenaert. “Eigenlijk zouden we ook niet-Torhoutenaren de kans willen geven om voordelig zo’n horecabon te kopen, maar we beschikken niet over de rijksregisternummers van wie in een andere gemeente woont. Dus kunnen we de beperking tot één bon per persoon dan niet controleren.”

“Veel mensen uit de horecasector blijven niet bij de pakken zitten en schakelen noodgedwongen over op takeaway. De Horeca-Torhoutbon zal bij het afhalen van de gerechten gebruikt kunnen worden. Ik besef heel goed dat niet elke horecazaak zomaar op afhaalservice kan overschakelen, al zeker een café niet, maar de bon zal ook inwisselbaar zijn van zodra de horeca weer open mag. Hij blijft namelijk zes maanden geldig. De bedoeling is te helpen waar we kunnen, hoe beperkt misschien ook.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.