Torhouts restaurant ‘bassud’ is geselecteerd voor Jong Keukengeweld

Jan Devos is een van de jongste chefs in de selectie van Jong Keukengeweld. De actie gaat van start op 1 oktober. © Foto Jong Keukengeweld
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Jan Devos (26) van restaurant ‘bassud’ is een van de 67 topchefs, jonger dan 35 jaar, die geselecteerd werd door Jong Keukengeweld. “Dit is het ideale platform voor jonge starters in Vlaanderen”, klinkt het enthousiast.

Jong Keukengeweld is aan zijn tiende editie toe en werd doorheen de jaren steeds populairder. Zo gingen er in de editie 2017-2018 bijna 40.000 (!) jongeren eten bij de geselecteerde chefs. Dit jaar haalden 67 chefs de strenge selectie en Jan Devos (26) is een van de nieuwkomers. Opvallend: slechts vier geselecteerde chefs zijn nog jonger dan de Torhoutse kok van bassud, die eerder ervaring opdeed bij sterrenzaken als Boury en In De Wulf.

De eerste actie van Jong Keukengeweld vindt plaats van 1 tot en met 31 oktober, reserveren kan sinds woensdag via www.jongkeukengeweld.be. Ook in maart 2019 kunnen jongeren tot 30 jaar aan een voordeliger tarief bij de geselecteerde chefs eten.

“Stiekem op gehoopt”

“Deze selectie is heel belangrijk voor ons”, aldus Jan, die het restaurant samen met zijn vriendin Michèlle runt. “We hadden er stiekem op gehoopt om er in ons eerste jaar al bij te zijn en zijn dan ook enorm blij. In tegenstelling tot andere geselecteerde restaurants zijn we niet bekend bij het grote publiek, dus weten we niet echt hoeveel reservaties we mogen verwachten voor de actie in oktober. Jong Keukengeweld is alvast het ideale platform voor jonge starters in Vlaanderen en we zijn dan ook benieuwd of er meer jongeren uit de bredere omgeving de weg zullen vinden naar ons restaurant.”

No-nonsense

Jong Keukengeweld hanteert voor zijn actie vaste tarieven. Restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 vragen 59 euro voor een driegangenmenu, inclusief wijn, water en bier. Aangezien bassud pas in november 2017 de deuren opende, horen zij logischerwijs tot de categorie restaurants waarbij dit menu 49 euro kost.

“Jong Keukengeweld staat voor no-nonsense en daarom zijn we ook geselecteerd. Bezoekers mogen zich verwachten aan een menu dat echt de keuken van bassud voorstelt: bereidingen uit de houtskooloven en verrassende combinaties. We gaan voor topkwaliteit, zonder het chique gedoe er rond. Dat is voor veel jongeren namelijk de drempel om op restaurant te gaan. Ons eerste jaar verliep trouwens beter dan verwacht. We startten zonder vaste werknemers en konden rekenen op goede extra’s uit onze omgeving om de drukke momenten op te vangen. Beetje bij beetje willen we ons team verder uitbouwen, maar in de eerste plaats is het natuurlijk de bedoeling om financieel gezond te blijven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier