De oproep om de mondmaskers als vrijwilliger te helpen ronddragen, is niet in dovemansoren gevallen. "We zijn de vele mensen die zich hebben aangemeld oprecht dankbaar", looft burgemeester Kristof Audenaert het engagement van de betrokkenen.

Huis-aan-huisbedeling van start na hemelvaartweekend

De voorbereiding op de huis-aan-huisbedeling draait intussen op volle toeren. De leveringen van de filters, de volwassen mondmaskers en de kindermondmasker komen binnen. Alles wordt logistiek voorbereid om na het hemelvaartweekend in actie te kunnen schieten. De mondmaskers zullen op naam bedeeld worden, met duidelijke richtlijnen voor een correct gebruik en onderhoud.

De federale overheid voorziet filters voor alle inwoners, maar die zijn nog niet allemaal aangekomen. Het blijft bijgevolg tot maandag wachten of de filters al meteen samen met de mondmaskers rondgebracht zullen kunnen worden, wat uiteraard de beste oplossing zou zijn. "Als dat niet lukt, dan zullen we later over het vervolg communiceren", aldus de burgemeester.

Samen met de mondmaskers mogen de bewoners een tweede corona-editie van het stedelijke infoblad Sparrensprokkels in hun brievenbus verwachten. Daarin wordt onder meer de Torhoutse exitstrategie toegelicht.

Mondmaskers voor bedrijven en instellingen

"We willen niet alleen onze bewoners, maar ook de plaatselijke bedrijven en instellingen helpen in hun zoektocht naar kwalitatieve mondmaskers", zegt Kristof Audenaert. "Daarom hebben we 250.000 degelijke chirurgische mondmaskers besteld. Die zullen tegen kostprijs ter beschikking van de Torhoutse bedrijven en instellingen gesteld worden, waaronder de scholen. Bestellen kan via de website van de stad."

Voor alle info: mondmaskers bevolking en mondmaskers ondernemingen

De oproep om de mondmaskers als vrijwilliger te helpen ronddragen, is niet in dovemansoren gevallen. "We zijn de vele mensen die zich hebben aangemeld oprecht dankbaar", looft burgemeester Kristof Audenaert het engagement van de betrokkenen.De voorbereiding op de huis-aan-huisbedeling draait intussen op volle toeren. De leveringen van de filters, de volwassen mondmaskers en de kindermondmasker komen binnen. Alles wordt logistiek voorbereid om na het hemelvaartweekend in actie te kunnen schieten. De mondmaskers zullen op naam bedeeld worden, met duidelijke richtlijnen voor een correct gebruik en onderhoud.De federale overheid voorziet filters voor alle inwoners, maar die zijn nog niet allemaal aangekomen. Het blijft bijgevolg tot maandag wachten of de filters al meteen samen met de mondmaskers rondgebracht zullen kunnen worden, wat uiteraard de beste oplossing zou zijn. "Als dat niet lukt, dan zullen we later over het vervolg communiceren", aldus de burgemeester.Samen met de mondmaskers mogen de bewoners een tweede corona-editie van het stedelijke infoblad Sparrensprokkels in hun brievenbus verwachten. Daarin wordt onder meer de Torhoutse exitstrategie toegelicht."We willen niet alleen onze bewoners, maar ook de plaatselijke bedrijven en instellingen helpen in hun zoektocht naar kwalitatieve mondmaskers", zegt Kristof Audenaert. "Daarom hebben we 250.000 degelijke chirurgische mondmaskers besteld. Die zullen tegen kostprijs ter beschikking van de Torhoutse bedrijven en instellingen gesteld worden, waaronder de scholen. Bestellen kan via de website van de stad."Voor alle info: mondmaskers bevolking en mondmaskers ondernemingen