Torhoutenaar ontkent dat hij vrouw en kinderen probeerde aan te rijden op voetpad

Redactie KW

Een 54-jarige Torhoutenaar van Iraakse origine riskeert vijf jaar effectieve celstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin en haar twee kinderen.

Op 3 juli vorig jaar kwam het tot een zware ruzie binnen het gezin. Volgens een getuige zou K.O. geprobeerd hebben om zijn vriendin en beide stiefkinderen met zijn wagen aan te rijden op het voetpad ter hoogte van de hoek van de Zomerstraat en Beukenstraat in Torhout. Niemand raakte daarbij gewond, maar de man werd wel in de boeien geslagen en zit nog steeds in de cel. Volgens de procureur gedroeg K.O. zich als een tiran binnen het gezin. “Hij ging geregeld over tot verbaal en fysiek geweld. Hij sloot zijn vriendin en stiefkinderen zelfs af en toe op in zijn woning. Volgens de psychiater vormt hij een blijvend gevaar en is een permanent contactverbod de enige oplossing.”

K.O. betwistte met klem dat hij zijn vriendin en haar kinderen probeerde aan te rijden. “Een van zijn benen werd geamputeerd en toen zijn vrouw kwaad wegliep tijdens die ruzie zag hij geen andere oplossing dan in zijn wagen te stappen en haar zo proberen te doen stoppen”, pleitte advocate Nadia Lorenzetti. “Uiteraard was dat niet oké, maar hij dacht op dat moment niet rationeel. Mijn cliënt ziet zijn vrouw graag en ze zijn nog altijd samen.” Lorenzetti drong aan op een voorwaardelijke straf. De uitspraak volgt op 10 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier