Sinds 11 juli is het dragen van een mondmasker in heel België verplicht in winkels, bioscopen, evenementenzalen, auditoria, kerken, musea en bibliotheken. Nu trekt het Torhoutse coördinatieteam die maatregel door naar de stadsgebouwen en de woensdagmarkt. De verplichting geldt in de publieke delen voor iedereen vanaf 12 jaar.

Mondmaskers in stadsgebouwen en tijdens de woensdagmarkt

"We roepen onze inwoners op om zich maximaal aan de verplichting te houden en altijd een mondmasker bij de hand te hebben in onze gebouwen", zegt waarnemend burgemeester Hans Blomme. "Ook de medewerkers van de stad zullen een mondmasker dragen als ze in contact komen met bezoekers en niet afgeschermd zitten achter bijvoorbeeld plexi. Daarnaast blijven de andere basisrichtlijnen van kracht, zoals anderhalve meter afstand behouden en geregeld de handen wassen en ontsmetten."

Tijdens de woensdagmarkt moeten voortaan niet enkel de standhouders, maar ook alle bezoekers een mondkapje ophebben. Tot nu toe was die maatregel voor de klanten vrijblijvend, maar straks dus niet meer.

Stadsevenementen tot en met 2 augustus worden geschrapt

Tegelijkertijd annuleert de stad al zijn evenementen tot en met zondag 2 augustus. Het gaat om Film in 't Bos op donderdag 23 juli en De Speelpleinbouwers vanaf zaterdag 25 juli op de wijk De Goede Herder en vanaf zaterdag 1 augustus op de wijk Driekoningen. Ook de Open Tours van City Golf, voorzien op donderdag 30 juli, wordt een slag in 't water.

"Het is met spijt in het hart dat we die activiteiten schrappen", aldus nog Hans Blomme. "Maar als we het stijgende aantal besmettingen een halt willen toeroepen, moeten we kordaat reageren. We beseffen dat dit geen leuk nieuws is voor wie een van de evenementen wou bijwonen, maar we willen er alles aan doen om de verdere verspreiding van het coronavirus in Torhout tot een minimum te beperken."

De stad roept ook de privé-organisatoren op om hun geplande initiatieven in deze periode niet te laten doorgaan en eventueel naar een later moment te verschuiven.

Sinds 11 juli is het dragen van een mondmasker in heel België verplicht in winkels, bioscopen, evenementenzalen, auditoria, kerken, musea en bibliotheken. Nu trekt het Torhoutse coördinatieteam die maatregel door naar de stadsgebouwen en de woensdagmarkt. De verplichting geldt in de publieke delen voor iedereen vanaf 12 jaar."We roepen onze inwoners op om zich maximaal aan de verplichting te houden en altijd een mondmasker bij de hand te hebben in onze gebouwen", zegt waarnemend burgemeester Hans Blomme. "Ook de medewerkers van de stad zullen een mondmasker dragen als ze in contact komen met bezoekers en niet afgeschermd zitten achter bijvoorbeeld plexi. Daarnaast blijven de andere basisrichtlijnen van kracht, zoals anderhalve meter afstand behouden en geregeld de handen wassen en ontsmetten."Tijdens de woensdagmarkt moeten voortaan niet enkel de standhouders, maar ook alle bezoekers een mondkapje ophebben. Tot nu toe was die maatregel voor de klanten vrijblijvend, maar straks dus niet meer.Tegelijkertijd annuleert de stad al zijn evenementen tot en met zondag 2 augustus. Het gaat om Film in 't Bos op donderdag 23 juli en De Speelpleinbouwers vanaf zaterdag 25 juli op de wijk De Goede Herder en vanaf zaterdag 1 augustus op de wijk Driekoningen. Ook de Open Tours van City Golf, voorzien op donderdag 30 juli, wordt een slag in 't water."Het is met spijt in het hart dat we die activiteiten schrappen", aldus nog Hans Blomme. "Maar als we het stijgende aantal besmettingen een halt willen toeroepen, moeten we kordaat reageren. We beseffen dat dit geen leuk nieuws is voor wie een van de evenementen wou bijwonen, maar we willen er alles aan doen om de verdere verspreiding van het coronavirus in Torhout tot een minimum te beperken."De stad roept ook de privé-organisatoren op om hun geplande initiatieven in deze periode niet te laten doorgaan en eventueel naar een later moment te verschuiven.