Torhout versoepelt zijn coronamaatregelen vanaf vrijdag

Het organiseren van publiek toegankelijke evenementen die coronaproof zijn, wordt vanaf vrijdag in Torhout weer toegestaan. © foto JS
Johan Sabbe

Om de lokale heropflakkering van het coronavirus te stoppen, had Torhout eind juli bovenop de federale maatregelen een aantal extra regels in verband met Covid-19 uitgevaardigd. Die worden vanaf vrijdag 28 augustus weer versoepeld. Vanaf dan wordt er volledig op de federale regelgeving teruggeschakeld.

Burgemeester Audenaert en het stedelijke coördinatieteam blijven wel alle eigen grote publieke evenementen tot en met 31 december annuleren. Zo sneuvelen klassiekers zoals de Plattelandsdag op de stedelijke kinderboerderij, de Paardenzegening en in december de traditionele kerstmarkt.

Optredens en dj-sets tot 85 decibel kunnen weer

De plaatselijke beslissingen worden genomen door het coronateam, dat twee keer per week samenkomt. Daarin zitten burgemeester Audenaert, de algemeen directeur van de stad, de directeur van het woonzorgcentrum, de noodplanningsambtenaar en de communicatieambtenaar. Aangezien die groep geregeld vergadert, kunnen de regels kort op de bal aangepast worden.

De voorbije weken mochten er op het Torhoutse grondgebied geen tornooien, optredens, kermissen, rommelmarkten, wielerwedstrijden en pop-upbars plaatshebben. En bij zwem- en sportmomenten voor kinderen konden de ouders niet ter plaatse blijven.

Na de Nationale Veiligheidsraad van 20 augustus is er nu beslist om de extra Torhoutse maatregelen terug te schroeven. Bijgevolg wordt vanaf vrijdag het verbod op het organiseren van publiek toegankelijke evenementen en tornooien opgeheven, zolang ze maar coronaproof zijn. Ook is het uitpakken met randactiviteiten, optredens en dj-sets weer toegelaten, maar de muziek moet onder de 85 decibel blijven.

Vanaf 28 augustus zijn dus enkel de federale maatregelen nog van kracht. Wie als vereniging of horecazaak iets wil organiseren, moet zich schikken naar de zogenoemde sectorprotocollen.

Info: zelf iets organiseren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier