Torhout versoepelt de mondmaskerplicht vanaf 1 juli

Net als in Groenhove vervalt ook in de stationsbuurt de mondmaskerplicht vanaf 1 juli.©Johan Sabbe
Net als in Groenhove vervalt ook in de stationsbuurt de mondmaskerplicht vanaf 1 juli.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

De Torhoutse gemeenteraad, maandagavond in digitale vergadering bijeen, versoepelt de mondmaskerplicht. De federale richtlijnen blijven uiteraard gelden, onder meer op school en in winkels, maar de lokale verplichting om op bepaalde plaatsen een mondkapje op te zetten, wordt vanaf donderdag 1 juli geschrapt.

In de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus verplichtte het stadsbestuur vanaf 28 juli 2020 om op sommige locaties een mondmasker te dragen. Het ging om de omgeving van de Torendreef in Groenhove, de stationsbuurt, de schoolomgevingen en de plaatsen waar kinderen heengebracht worden voor het deelnemen aan jeugd- en sportkampen, buitenschoolse kinderopvang of speelpleinwerking. Aan die verplichtingen komt vanaf 1 juli een eind.

Maatregelen vanwege de hogere overheid blijven gelden

“Dit is het logische gevolg van de coronacijfers die de goede kant uitgaan”, zei burgemeester Kristof Audenaert (CD&V). “Vanuit de hogere overheid zijn er eveneens versoepelingen doorgevoerd, maar toch blijven er diverse maatregelen bestaan. Zo blijft de mondmaskerplicht behouden in de winkels, de horecazaken (behalve voor klanten die aan hun eigen tafel zitten), in openbare gebouwen (zoals het stadskantoor, het oud-stadhuis en de bibliotheek) en op het recyclagepark. We blijven rekenen op het verantwoordelijkheidsgevoel en het gezond verstand van de bevolking.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier