Torhout wil zo broeihaarden van het virus sneller opsporen en verdere besmettingen voorkomen. Een coördinator van de zorgraad zou de contacttracing moeten faciliteren. De stad overlegt daarover met de waarnemend gouverneur.

Torhout is een van de Vlaamse gemeenten waar de besmettingen opvallend hoog zijn. Zo bleken afgelopen weekend nog twee kleuters besmet op een kamp. De 30 andere kinderen moesten daarop preventief in quarantaine gaan. Intussen zijn alle kinderen getest en blijken er geen bijkomende besmettingen meer te zijn. Ook in een tennisclub in Torhout bleek een aantal mensen besmet te zijn.

"Omdat we zo weinig informatie krijgen van bovenaf zullen we proberen lokaal aan contacttracing doen", vertelt Hans Blomme. De stad zal maandag overleggen met waarnemend gouverneur Anne Martens om informatie uit te wisselen en een plan uit te werken. "Aan de ene kant kunnen huisartsen een grote rol spelen. Aan de andere kant zullen zorgraden een coördinator moeten aanstellen om de contacttracing uit te voeren. Al is het niet gemakkelijk om het juiste profiel te vinden voor die taak", aldus Martens.

(Belga)

Torhout wil zo broeihaarden van het virus sneller opsporen en verdere besmettingen voorkomen. Een coördinator van de zorgraad zou de contacttracing moeten faciliteren. De stad overlegt daarover met de waarnemend gouverneur.Torhout is een van de Vlaamse gemeenten waar de besmettingen opvallend hoog zijn. Zo bleken afgelopen weekend nog twee kleuters besmet op een kamp. De 30 andere kinderen moesten daarop preventief in quarantaine gaan. Intussen zijn alle kinderen getest en blijken er geen bijkomende besmettingen meer te zijn. Ook in een tennisclub in Torhout bleek een aantal mensen besmet te zijn. "Omdat we zo weinig informatie krijgen van bovenaf zullen we proberen lokaal aan contacttracing doen", vertelt Hans Blomme. De stad zal maandag overleggen met waarnemend gouverneur Anne Martens om informatie uit te wisselen en een plan uit te werken. "Aan de ene kant kunnen huisartsen een grote rol spelen. Aan de andere kant zullen zorgraden een coördinator moeten aanstellen om de contacttracing uit te voeren. Al is het niet gemakkelijk om het juiste profiel te vinden voor die taak", aldus Martens.(Belga)