Er worden woensdagvoormiddag ten hoogste 50 voedings- en bloemenkramen verwacht, verspreid over het hele marktplein en de Zwanestraat. De Markt zal enkel via drie ingangen bereikbaar zijn, namelijk vanaf de Zwanestraat, de Hofstraat en de Zuidstraat. Er wordt gewaakt over een maximum aantal bezoekers, want een grote toeloop is niet de bedoeling. Daarvoor worden specifieke marktwachten ingezet.

Marktkramen worden enigszins anders geschikt

De marktkramers en hun personeel zijn verplicht om een mondmasker of mondneusbescherming te dragen en de nodige hygiënemaatregelen te nemen. De kramen zullen enigszins anders geschikt staan dan gewoonlijk om voldoende afstand te kunnen bewaren.

Er wordt aan de bezoekers gevraagd om alleen of maximum met z'n tweeën naar de markt te komen en er geen uitstap van te maken. Wie met de auto komt, kan die achterlaten op de parking Deprez (Zuidstraat), de parking de Gheldere (Oostendestraat), de parking bij het station (Viaductstraat) of de parking aan het zwembad (Bruggestraat). De marktgangers zijn niet verplicht om een mondmasker te dragen, maar het wordt aangeraden. Betalen gebeurt het best met de bankkaart of pasgeld. Onder alle omstandigheden moet de afstandsregel van anderhalve meter gerespecteerd worden

Nog niet naar aardewerk of Kasteel Wijnendale

Ook de musea mogen vanwege de Nationale Veiligheidsraad weer open, maar Torhout houdt alle stadsaccommodatie nog tot eind juni gesloten. Dus blijven het Museum Torhouts Aardewerk en het museum in het Kasteel Wijnendale voorlopig dicht.

"Vermoedelijk zullen we onze musea vanaf 1 juli opnieuw openstellen", zegt schepen van Cultuur Lieselotte Denolf. "Net bij de start van de zomervakantie dus. We moeten nog overleggen welke veiligheidsmaatregelen we in dat verband dienen te nemen. Maar we zijn blij dat geleidelijk aan het normale leven in onze stad weer op gang kan komen."

Er worden woensdagvoormiddag ten hoogste 50 voedings- en bloemenkramen verwacht, verspreid over het hele marktplein en de Zwanestraat. De Markt zal enkel via drie ingangen bereikbaar zijn, namelijk vanaf de Zwanestraat, de Hofstraat en de Zuidstraat. Er wordt gewaakt over een maximum aantal bezoekers, want een grote toeloop is niet de bedoeling. Daarvoor worden specifieke marktwachten ingezet.De marktkramers en hun personeel zijn verplicht om een mondmasker of mondneusbescherming te dragen en de nodige hygiënemaatregelen te nemen. De kramen zullen enigszins anders geschikt staan dan gewoonlijk om voldoende afstand te kunnen bewaren.Er wordt aan de bezoekers gevraagd om alleen of maximum met z'n tweeën naar de markt te komen en er geen uitstap van te maken. Wie met de auto komt, kan die achterlaten op de parking Deprez (Zuidstraat), de parking de Gheldere (Oostendestraat), de parking bij het station (Viaductstraat) of de parking aan het zwembad (Bruggestraat). De marktgangers zijn niet verplicht om een mondmasker te dragen, maar het wordt aangeraden. Betalen gebeurt het best met de bankkaart of pasgeld. Onder alle omstandigheden moet de afstandsregel van anderhalve meter gerespecteerd wordenOok de musea mogen vanwege de Nationale Veiligheidsraad weer open, maar Torhout houdt alle stadsaccommodatie nog tot eind juni gesloten. Dus blijven het Museum Torhouts Aardewerk en het museum in het Kasteel Wijnendale voorlopig dicht."Vermoedelijk zullen we onze musea vanaf 1 juli opnieuw openstellen", zegt schepen van Cultuur Lieselotte Denolf. "Net bij de start van de zomervakantie dus. We moeten nog overleggen welke veiligheidsmaatregelen we in dat verband dienen te nemen. Maar we zijn blij dat geleidelijk aan het normale leven in onze stad weer op gang kan komen."