Het skatepark en de speelpleintjes zijn elke dag van 8.30 tot 21 uur open. Er wordt op toegekeken dat de regels in het kader van de coronacrisis niet met voeten getreden worden.

Gebruik is beperkt in tijd en aantal personen

"We nemen de oproep van de jeugdsector ter harte om in de zogenoemde exitstrategie voldoende aandacht te schenken aan kinderen en jongeren ", zegt schepen van Jeugd Lieselotte Denolf. "We komen tegemoet aan de vele vragen om de kleinere speelaccommodatie weer open te stellen en tegelijkertijd de skaters aan hun trekken te laten komen."

Er zal in de mate van het mogelijke toezicht gehouden worden opdat iedereen zich aan de regels zou houden. Er gelden strikte gebruiksvoorwaarden, zoals anderhalve meter afstand houden, maximum drie gezinnen ineens op een speelpleintje en het spelplezier tot een halfuur per gezin beperken zodat iedereen gelijke kansen krijgt. De speelpleintjes gaan enkel open voor kinderen tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Samenscholingen blijven verboden. Picknicken is evenmin toegestaan, maar je mag wel een flesje water meebrengen.

Grote speelpleinen blijven voorlopig gesloten

De grotere Torhoutse speelpleinen blijven voorlopig gesloten, al zal het wellicht geen eeuwigheid meer duren. Het gaat om het domein De Warande, het speelplein aan de Torendreef in Groenhove, het speelbos Torwoud en de stedelijke kinderboerderij. Die locaties zijn nog altijd verboden terrein.

Voor het gebruik van het skatepark gelden eveneens duidelijke afspraken. Er worden maximum maar acht skaters tegelijk toegelaten. Die mogen per persoon hoogstens één uur skaten en moeten de bekende afstand van anderhalve meter bewaren. Het is verboden om te blijven zitten of zomaar wat rond te hangen. Ook hier is een flesje water toegestaan. Helm- en valbescherming worden aangeraden. Vooraf reserveren is onnodig.

Ook multisportvelden gaan weer open

Ook de multisportvelden gaan weer open voor het publiek. Hier gelden eveneens afspraken die anders dan anders zijn. De terreinen mogen maar gebruikt worden door één gezin tegelijk of twee personen - altijd dezelfde - en dit om maximum één uur te sporten. Anderhalve meter afstand houden, is een must. Blijven zitten en picknicken zijn niet toegestaan.

Via de stedelijke sportdienst kunnen verenigingen de sportvelden reserveren. De clubs hebben voor die reservering voorrang.

Het skatepark en de speelpleintjes zijn elke dag van 8.30 tot 21 uur open. Er wordt op toegekeken dat de regels in het kader van de coronacrisis niet met voeten getreden worden."We nemen de oproep van de jeugdsector ter harte om in de zogenoemde exitstrategie voldoende aandacht te schenken aan kinderen en jongeren ", zegt schepen van Jeugd Lieselotte Denolf. "We komen tegemoet aan de vele vragen om de kleinere speelaccommodatie weer open te stellen en tegelijkertijd de skaters aan hun trekken te laten komen."Er zal in de mate van het mogelijke toezicht gehouden worden opdat iedereen zich aan de regels zou houden. Er gelden strikte gebruiksvoorwaarden, zoals anderhalve meter afstand houden, maximum drie gezinnen ineens op een speelpleintje en het spelplezier tot een halfuur per gezin beperken zodat iedereen gelijke kansen krijgt. De speelpleintjes gaan enkel open voor kinderen tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Samenscholingen blijven verboden. Picknicken is evenmin toegestaan, maar je mag wel een flesje water meebrengen.De grotere Torhoutse speelpleinen blijven voorlopig gesloten, al zal het wellicht geen eeuwigheid meer duren. Het gaat om het domein De Warande, het speelplein aan de Torendreef in Groenhove, het speelbos Torwoud en de stedelijke kinderboerderij. Die locaties zijn nog altijd verboden terrein.Voor het gebruik van het skatepark gelden eveneens duidelijke afspraken. Er worden maximum maar acht skaters tegelijk toegelaten. Die mogen per persoon hoogstens één uur skaten en moeten de bekende afstand van anderhalve meter bewaren. Het is verboden om te blijven zitten of zomaar wat rond te hangen. Ook hier is een flesje water toegestaan. Helm- en valbescherming worden aangeraden. Vooraf reserveren is onnodig.Ook de multisportvelden gaan weer open voor het publiek. Hier gelden eveneens afspraken die anders dan anders zijn. De terreinen mogen maar gebruikt worden door één gezin tegelijk of twee personen - altijd dezelfde - en dit om maximum één uur te sporten. Anderhalve meter afstand houden, is een must. Blijven zitten en picknicken zijn niet toegestaan.Via de stedelijke sportdienst kunnen verenigingen de sportvelden reserveren. De clubs hebben voor die reservering voorrang.