https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Torhout en vzw Feestvarken willen verjaardag voor elk kind

Van links naar rechts schepen Paul Dieryckx, Tineke Leffelaer van de vzw Feestvarken, waarnemend diensthoofd van het Sociaal Huis Stefanie Callewaert en schepen Rita Dewulf. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Onder het motto ‘Elk kind verdient een mooie verjaardag’ gaat het Torhoutse Huis van het Kind scheep met de vzw Feestvarken. De bedoeling is om vanaf september alle kansarme kinderen een leuk verjaardagspakket te bezorgen.

Een verjaardagsfeestje organiseren of een verjaardagscadeau kopen, is helaas niet in elk gezin vanzelfsprekend. Daarvoor zijn de financiële zorgen soms te groot. En zo lopen jongens en meisjes een van de topmomenten van het jaar mis: het vieren van hun verjaardag.

Pakketten hebben een waarde van 45 euro

De vzw Feestvarken is erin gespecialiseerd om verjaardagspakketten te voorzien voor kinderen uit kansarme gezinnen. De pakketten worden samengesteld door mensen met een beperking. Elk volledig pakket heeft een waarde van ongeveer 45 euro en bevat een gloednieuw cadeau, een traktatie om uit te delen in de klas en de basisbenodigdheden om thuis een feestje te bouwen. De meeste middelen van de vzw komen uit schenkingen, maar er wordt ook een bijdrage van de stad gevraagd. Per inwoner betaalt het Huis van het Kind een bedrag aan de vzw. Zo kan die vereniging doen waar ze goed in is: kinderen gelukkig maken.

De samenwerking tussen het Huis van het Kind en de vzw Feestvarken start in september. Schepen van Sociale Zaken Paul Dieryckx en schepen van Kinderopvang Rita Dewulf juichen het initiatief toe. Het project werd door Stefanie Callewaert, waarnemend diensthoofd van het Sociaal Huis, aangebracht.

Elke kinderverjaardag voortaan een feest

De verjaardagspakketten zullen uitgereikt worden via het Sociaal Huis, de sociale kruidenier De Kommisje en de stedelijke brugfiguren. Die instanties zijn het best geplaatst om de doelgroep te bereiken. Elke kinderverjaardag moet vanaf nu een feest worden!

“Het Huis van het Kind heeft aandacht voor de maatschappelijk kwetsbare groepen”, aldus de schepenen Dieryckx en Dewulf. “Een project zoals dat met de verjaardagspakketten is een kleine, maar niet te onderschatten stap in de richting van gelijkheid en integratie van kwetsbare kinderen. We zijn heel blij met de samenwerking met de vzw Feestvarken.”

Info: Feestvarken en Huis van het Kind of via 050 22 12 33

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten