Torhout draait vijf gratis zomerfilms in het park en het bos

Twee van de vijf zomerfilms worden in het mooie historische park ‘s Gravenwinkel in hartje Torhout gedraaid (foto). De drie andere in Groenhovebos. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Vanaf 15 juli draait Torhout op vijf donderdagavonden telkens een zomerfilm in openlucht. Dat gebeurt op unieke locaties. Drie vertoningen hebben in Groenhovebos plaats, twee in het nieuwe stedelijke domein ’s Gravenwinkel. De toegang is gratis.

Het is twee jaar geleden geleden dat de stad met films onder de blote hemel uitpakte. Toen gebeurde dat in het Ravenhofpark.

Films in het grafelijke domein ‘s Gravenwinkel

De twee films in het grafelijke domein ’s Gravenwinkel in de Fraeysstraat, dat niet lang geleden door het stadsbestuur werd aangekocht, starten om 20 uur stipt. Er hoeft niet gewacht te worden tot het duister is ingevallen, want er wordt een ledscherm gebruikt, wat ook bij daglicht voor een perfecte zichtbaarheid zorgt. Wie dat wenst, kan zich al vanaf 19 uur in het historische park in hartje Torhout komen nestelen. Best met een stoel en dekentje, plus eventueel eigen drank en popcorn.

Film in ’t park start op donderdag 15 juli met de Amerikaanse computeranimatiefilm Finding Dory uit 2016, het vervolg op Finding Nemo uit 2003. De vertoning duurt ruim anderhalf uur, uiterlijk tot 22 uur dus.

Nog in het domein ’s Gravenwinkel wordt op 12 augustus Lion vertoond, de dramafilm uit 2016. Het script is gebaseerd op het wonderbaarlijke, waargebeurde verhaal van de verdwaalde, vijfjarige Saroo uit een Indische plattelandsdorpje. Einde tegen 22 uur.

Films in Groenhovebos beginnen pas in het donker

De films lang de Torendreef in Groenhovebos worden op klassieke wijze geprojecteerd en kunnen dus pas in het donker starten, op een tijdstip afhankelijk van de datum in juli of augustus.

Op 22 juli om 21.45 uur is er Into the Wild, een avonturenfilm uit 2007. Die duurt maximum tot 23.30 uur. Op 29 juli om 21.30 uur is het de beurt aan Wild, een avontuurlijke dramaprent uit 2014. Ook deze vertoning is tegen 23.30 uur afgelopen. Op donderdag 19 augustus om 21 uur tenslotte wordt de populaire animatiefilm The Lion King gedraaid. Einde uiterlijk om 23 uur.

Ook in de Torendreef zijn een stoel en dekentje aan te raden. Opgepast: in tegenstelling tot de films in ’t park, is voor de films in ’t bos vooraf inschrijven noodzakelijk. Dat gebeurt via Bosplus. De Lijnvissers Groenhove verzorgen de bar aan de rand van het bos, waar iedereen terecht kan voor een drankje en een hapje.

“Dat het gezellig wordt, staat vast”, zegt burgemeester Kristof Audenaert. “We hopen uiteraard dat het coronavirus niet onverwacht stokken in de wielen steekt.”

Info: Visit Torhout en doorklikken naar evenementenkalender.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier