Torendreef in Torhout versperd als gevolg van stormweer

Links op de achtergrond de hellende boom die woensdagnamiddag op de Torendreef dreigde te vallen. © foto JS
Johan Sabbe

Het stormweer heeft lelijk huisgehouden in Groenhovebos in Torhout. Woensdagnamiddag dreigde een boom om te vallen op de Torendreef. Meteen werd het veel gebruikte weggetje uit veiligheidsoverwegingen gedeeltelijk afgesloten.

Wandelaars, joggers en fietsers dienden bijgevolg een ommetje te maken. Met afbakeningslinten en dranghekken werd de doorgang verhinderd. De stad liet groot materieel aanrukken om de situatie te normaliseren. Omstreeks 16 uur kwamen gespecialiseerde firma’s ter plaatse om de gevaarlijke bomen te verwijderen. Die werkzaamheden leken niet in een handomdraai geklaard te kunnen worden.

Ook boom op oude spoorwegbedding De Groene 62

Twee dagen eerder was er in Torhout door de felle wind ook al een boom gevallen op de oude spoorwegbedding De Groene 62, het populaire fiets- en wandelpad. De stedelijke technische dienst en de brandweer kwamen snel ter plaatse om de doorgang weer vrij te maken.

In Groenhovebos liggen alle paden momenteel bezaaid met takken. Toch valt het stormweer van de voorbije dagen totaal niet te vergelijken met dat van eind augustus 2015. Toen richtten zware rukwinden een ware ravage aan. Het gehavende bos bleef daardoor zowat een maand voor het publiek gesloten.

Ook in augustus 2010 liep het mis. Op dat moment donderde er langs de Torendreef een gigantische boomtak op het asfalt. Dat had een twintigtal fietsers fataal kunnen zijn. De groep reed namelijk langs de genoemde hoofddreef toen de tak naar beneden tuimelde. Als bij wonder raakte niemand levensgevaarlijk gewond. Wel liep een man van 60 jaar uit Sint-Lievens-Houtem een dubbele dijbeenbreuk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier