Michel zelf was niet op de hoogte en schrok zich dan ook een hoedje toen men plotseling onder luid applaus een mooie geschenkmand in zijn handen stopte. "Ik stond perplex, ik had dit zeker niet verwacht", reageerde Michel. De 67-jarige man werd die avond gepast gehuldigd om zijn ontelbare vrijwilligersinzetten. "Met de Teledienst bracht Michel héél veel mensen in vervoersarmoede naar hun bestemming voor onder andere inkopen en om hen naar een medische plek te voeren. Ook in de Wereldraad was Michel veel actief, vooral Velomundo, het 11.11.11- ontbijt alsook de 11.11.11-geldophaling. En ook was hij al lange tijd actief binnen de AA en was daarvoor West-Vlaamse verantwoordelijke voor de verkoop van abonnementen en literatuur en dit voor 120 groepen wat erg veel verzendwerk met zich meedraagt. Niets was te veel voor Michel", vertelt stafmedewerker Noord-Zuidsamenwerking en duurzaamheid Agnes Voet.

Michel dankt voluit al zijn collega's omdat zij hem in een vroeger leven ooit terug op het rechte pad hadden gezet. "14 jaar geleden kampte ik met een zware drankverslaving. Een dame, die ik sinds die dag mijn engel noem, heeft mij toen gered door mij in een ontwenningscentrum te laten opnemen. Mijn toezichtsverpleegster An heeft mij er ginder helemaal terug bovenop gehaald en toen ik drie weken later terug onder de mensen mocht, beloofde ik om nooit meer te drinken maar eerder de andere mensen te helpen, daar waar ik kon", zegt Michel. Daar slaagde hij wonderwel in, want Michel wordt vandaag gezien als dé helpende hand bij uitstek. "Ik heb héél veel geleerd door terug hier te zijn onder mijn vrienden. Ik heb na mijn ontwenningskuur bijvoorbeeld de kunst van het figuurzagen geleerd en dit is nu een van mijn grootste passies", aldus Michel.

Hij is een dragende figuur voor de Welzijnsschakels. Bij het Feest voor allen, Sinterklaas- en Paasmoment, Soep op de stoep, werelddag tegen armoede, enz... Michel is er altijd bij. Vandaar deze bloemen en een mand vol lekkers", vult Agnes aan. "Als ik eens goed naar deze mand kijk dan voorzie ik wel een chocoladeverslaving", lacht Michel.

(NV)

Michel zelf was niet op de hoogte en schrok zich dan ook een hoedje toen men plotseling onder luid applaus een mooie geschenkmand in zijn handen stopte. "Ik stond perplex, ik had dit zeker niet verwacht", reageerde Michel. De 67-jarige man werd die avond gepast gehuldigd om zijn ontelbare vrijwilligersinzetten. "Met de Teledienst bracht Michel héél veel mensen in vervoersarmoede naar hun bestemming voor onder andere inkopen en om hen naar een medische plek te voeren. Ook in de Wereldraad was Michel veel actief, vooral Velomundo, het 11.11.11- ontbijt alsook de 11.11.11-geldophaling. En ook was hij al lange tijd actief binnen de AA en was daarvoor West-Vlaamse verantwoordelijke voor de verkoop van abonnementen en literatuur en dit voor 120 groepen wat erg veel verzendwerk met zich meedraagt. Niets was te veel voor Michel", vertelt stafmedewerker Noord-Zuidsamenwerking en duurzaamheid Agnes Voet.Michel dankt voluit al zijn collega's omdat zij hem in een vroeger leven ooit terug op het rechte pad hadden gezet. "14 jaar geleden kampte ik met een zware drankverslaving. Een dame, die ik sinds die dag mijn engel noem, heeft mij toen gered door mij in een ontwenningscentrum te laten opnemen. Mijn toezichtsverpleegster An heeft mij er ginder helemaal terug bovenop gehaald en toen ik drie weken later terug onder de mensen mocht, beloofde ik om nooit meer te drinken maar eerder de andere mensen te helpen, daar waar ik kon", zegt Michel. Daar slaagde hij wonderwel in, want Michel wordt vandaag gezien als dé helpende hand bij uitstek. "Ik heb héél veel geleerd door terug hier te zijn onder mijn vrienden. Ik heb na mijn ontwenningskuur bijvoorbeeld de kunst van het figuurzagen geleerd en dit is nu een van mijn grootste passies", aldus Michel.Hij is een dragende figuur voor de Welzijnsschakels. Bij het Feest voor allen, Sinterklaas- en Paasmoment, Soep op de stoep, werelddag tegen armoede, enz... Michel is er altijd bij. Vandaar deze bloemen en een mand vol lekkers", vult Agnes aan. "Als ik eens goed naar deze mand kijk dan voorzie ik wel een chocoladeverslaving", lacht Michel.(NV)