Topsportevenementen zetten de toon in Middelkerke

Middelkerke zet het nieuwe jaar in met verschillende topsportevenementen. (foto LC)
Paul Bruneel

Wie zijn goede voornemens om van 2020 een gezond jaar te maken ook in de praktijk wil omzetten, kan dit op verschillende manieren in Middelkerke. Het jaar wordt er immers ingezet met diverse sportevenementen.

Er is vooreerst de traditionele nieuwjaarscorrida die al voor de 31ste maal wordt georganiseerd in Lombardsijde. Met start en aankomst aan de sporthal De Bamburg kan op 11 januari in de namiddag een keuze worden gemaakt tussen 5 of 10 km in de duinen, op het strand en langs heel wat mooie plaatsjes. Niet enkel de volwassenen komen aan hun trekken tijdens dit loopgebeuren, ook de kinderen kunnen hun conditie aanscherpen. Zo zijn er kidsruns die naargelang de leeftijd van de kinderen, 300, 600 of 900 meter lang zijn. En uiteraard is er ook gezorgd voor randanimatie. Alle info hierover is te vinden op www.corridalombardsijde.be.

Nog in Lombardsijde, maar dan een weekje later is er de MTB Toertocht@middelkerke, een gevarieerde tocht in de duinen, doorheen de polders en op het strand. Wie net dat ietsje meer wil, kan deelnemen aan de XL-toertocht van 67 km.

De meer geroutineerde beachracers hebben afspraak in Middelkerke op 19 januari voor de Coastrace. De start is aan de surfclub De Kwinte en de aankomst is aan de Calidris in de Strandlaan. Heel wat wegrenners tekenen elk jaar present en zien dit als een ideale training voor het wegseizoen dat er zit aan te komen. Het parcours omvat twee lussen van 20 kilometer langs het strand en jongeren kunnen deelnemen aan de wedstrijd met één lus. Info is te vinden op www.coastrace.be.

Duatlon

Nog een leuk sportief evenement, maar dan wel op 16 februari is de Sandman Inferno die wordt georganiseerd met start aan de surfclub De Kwinte. Sandman Inferno is een winterduatlon over het strand en in de duinen van Middelkerke en Westende. Er kan een keuze worden gemaakt tussen de light-duatlon en de XL-duatlon. In de light-duatlon wordt 2,5 km gelopen, 20 km gefietst en 5 km gelopen, in de XL-duathlon wordt 5 km gelopen, 40 km gefietst en om te eindigen 10 km gelopen. Wie het wil, kan de XL-duatlon ook afhaspelen in duo. Alle info op www.sandmanevents.be/sandman-inferno. (PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.