Topsommeliers uit Brugge starten samen wijnhandel Santé

Benoît Couderé en Dries Cornillie hebben samen meer dan 35 jaar ervaring in de wijnbusiness.© Davy Coghe
Benoît Couderé en Dries Cornillie hebben samen meer dan 35 jaar ervaring in de wijnbusiness.© Davy Coghe
Redactie KW

Sommeliers Benoît Couderé en Dries Corneille – met ervaring in onder meer De Karmeliet, De Jonkman en Hertog Jan – slaan de handen in elkaar voor de oprichting van een nieuwe wijnhandel met de smakelijke naam Santé. “We verkopen niet alleen wijn maar geven ook graag advies en praktische tips & tricks”, vertellen ze.

De Brugse sommeliers Benoît Couderé en Dries Corneille mogen we gerust klinkende namen noemen in de Belgisch topgastronomie. Benoît ging na zijn opleiding aan hotelschool Ter Duinen en stages in de grote huizen onder meer aan de slag bij Le Manoir Quatre Saisons en het twee Michelinsterrenrestaurant Le Bistro d’Egyalières. Bovendien werkte hij acht jaar als hoofdsommelier in het driesterrenrestaurant De Karmeliet in Brugge. De jongste jaren deed hij ook ervaring op in de retailsector, als wijnverantwoordelijke bij een grote warenhuisgroep.

Ook zijn kompaan Dries Corneille kan de nodige adelbrieven voorleggen. Na zijn opleiding aan hotelschool Ter Duinen en een vervolmaking in Ter Groene Poorte werkte hij onder meer bij Hertog Jan (drie sterren), Boury (twee sterren). Tegenwoordig werkt Dries, als de horeca tenminste niet gesloten is, als hoofdsommelier in het Brugse tweesterrenrestaurant De Jonkman. En nu gaat het duo dus samen een nieuwe uitdaging aan. Dries en Benoît runden de voorbij jaren al elk een wijnhandel in bijberoep maar ze bundelen nu de krachten en het resultaat daarvan is sinds begin maart wijnhandel Santé Wines.

Mooie webshop

“Dries en ik hebben jarenlang op het hoogste niveau van de gastronomie gewerkt. Als we onze jaren ervaring samentellen komen we aan meer dan 35 jaar unieke ervaring in de wijnbusiness”, zegt Benoît Couderé. “Door zelf aan wijnimport- en handel te doen, staan we zowel dicht bij onze producent als bij onze eindklant.” “We hebben geen fysieke winkel maar ik durf wel zeggen dat onze website met webshop heel aantrekkelijk en overzichtelijk is opgebouwd. Tijdens de horecasluiting door corona heb ik er me zelf heel intensief mee bezig gehouden”, vult Dries Corneille aan. “Naast het gewoon ‘kiezen en kopen’ spelen we ook in op het ontdekken en beleven van wijn. En met onze wijnabonnementen zorgen we voor maandelijks – thuis geleverde – verrassingen voor ieder budget. Op de site hebben we trouwens ook een compleet ‘food & wine’ gedeelte, waar bezoekers aan de hand van hun gerecht de juiste wijn voorgeschoteld krijgen.” Dries en Benoît willen verder ook restaurantuitbaters bijstaan in het opmaken van een mooie wijnkaart én kijken er vooral naar uit om evenementjes te organiseren zodat wijnliefhebbers hun wijnen komen ontdekken. (PDV)

Meer info: www.santewines.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier