TOPPIE-kamp Koksijde bereidt kinderen met leerachterstand voor op nieuwe schooljaar

Vlnr: Michèle Desmet, Maaike Verstraete, Ria Juliana 't Jampens, Michèle Burnet, Shirley Tyteca, Noor Maekelberg, Lisette Van Peteghem, Lou De Buck, Marleen Vermeulen, Karoline De Gryse, Chris Emmerechts, Ingrid Sepelie, Marc De Winter, An Vanderghote, schepen Ivan Vancayseele, Sieglinde Dewaele en Marc Van Craen. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het Sociaal Huis organiseert de 2 laatste weken van de zomervakantie een TOPPIE-kamp. Dit is geen gewoon kamp, maar een zomerklas voor kinderen die tijdens de lockdown leerachterstand opliepen.

Het TOPPIE-kamp wordt georganiseerd in Vrije basisschool de ARK en de gemeenteschool van Oostduinkerke. Er nemen 41 kinderen deel, verspreid over de 2 weken. Vijftien vrijwilligers, die ook al de TOPPIE-huiswerkklas in iedere school organiseren, staan in voor de begeleiding van de kinderen. Iedere lagere school uit Koksijde selecteerde de kinderen die in aanmerking kwamen voor het kamp. Voor ieder kind zorgde de leerkracht voor voldoende vakantietaken. In de namiddag ligt het accent op gevarieerde en leuke activiteiten: waterspelletjes, picknick, zoektocht, enz….

TOPPIE-feest

Als afsluiter wordt er op vrijdag een heus TOPPIE-feest georganiseerd met ijs, ballonnen en iedereen die zich een week lang enthousiast heeft ingezet, krijgt een diploma. Met het TOPPIE-kamp wil het Sociaal Huis kinderen extra ondersteunen en aanmoedigen om het nieuwe schooljaar op een vlotte manier in te zetten. Alle kinderen zijn alvast heel enthousiast over de extra begeleiding die ze kregen. Daarom verdienen de 15 vrijwilligers die zich inzetten om de kennis van deze kinderen bij te spijkeren een dikke pluim!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier