Toppers op 13de Bezemrock in Beselare

We zien de organisatoren Wim Debuf, Koen Ugille, Cedric Denys, Annelies Pape, Ruben Boudry, Koen Meersseman en Hervé Delrue. (foto ZB)
Redactie KW

Op 9 en 10 augustus wordt voor de 13de maal Bezemrock georganiseerd. Met niet minder dan 3.000 bezoekers in 2018 groeit het festival verder uit naar een toonaangevend regionaal muziekfestival.

“Vzw den Bezem zet verder in op de ingeslagen weg. We voorzien terug een top 90’s- en dance-avond op vrijdag en zetten in op het bredere rock-popconcept van de zaterdagavond. Met deze keuze bereiken we een brede groep van muziekliefhebbers”, zegt Koen Meersseman. “Jaarlijks openen we onze line-up met lokale helden. Op vrijdag opent Lennert V het muziekfestival. Daarna is het de beurt aan één van de Waalse pioniers van de Belgische Techno Scene, dj Furax. Vervolgens is het de beurt aan Da Hool uit Duitsland, onze tweede internationale dj op Bezemrock ooit. Hij wordt gevolgd door dj Robert Abigail & MJ The Unique, Bonzai All Stars en afsluiter van de avond is Pat Krimson.”

Kidsfestival

Zaterdagnamiddag 10 augustus organiseert vzw den Bezem een tweede editie van het gratis kinderfestival Bezemrock 4 Kids, opnieuw in samenwerking met de jeugddienst van Zonnebeke. De eerste editie werd dan ook een topeditie met meer dan 700 kinderen en 500 volwassenen. Dit jaar is er de Raf Violi Discoshow, gevolgd door de party-kidsshow met danseressen. Verder ook optreden van liveband De Jeuk en Belgisch kampioen beatbox 2016 Devoo Beatbox. Clown Tommie zal zowel jong als oud weten te verrassen op het festivalterrein met zijn mobiele en intieme clownerie. Het kidsfestival is gratis en loopt van 13.30 tot 18 uur

Op zaterdag ligt de focus van het festival op rock, pop en ambiance. “Na de lokale band Guest of Lime met als frontvrouw Suzy Regheere uit Zonnebeke is het de beurt aan Rhea, een nieuwe, jonge rockband uit Gent. Daarna komen nog Vive La Fête, Praga Khan en dj Shizzle le Sauvage aan bod”, besluiten de organisatoren. Kaarten kunnen online besteld worden op www.bezemrock.be en kosten voor zowel vrijdag als zaterdag 18 euro, voor beide dagen wordt 35 euro betaald.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier