Tope Sterk(er) fietst 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Het team Tope Sterker van het Oostkamps gemeentepersoneel: De collega-fietsers van de 1000 km tegen kanker zijn: Kurt Boelens, Joris Van Reybrouck, Geert Gellinck, Tom Teerlinck, Els Van Lancker, Hans Verstraete, Dirk Geerolf, Rik Buffel en Patrick Dewispelaere. Eén van de ondersteunende medewerkers, Caroline Schoutens, kon zich ook al vrijmaken voor de foto. Medewerkers die er niet op staan zijn: , Katrien Roose, Sandra Desoete en Maddy Danneels. © PH
Redactie KW

Tope Sterk(er) is een team van collega’s van de gemeente en het OCMW Oostkamp dat graag het kankeronderzoek wil steunen. Vorig jaar kwamen ze voor het eerst aan de start van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het verlengde hemelvaartsweekend (30 mei tot en met 2 juni) wil men zelfs met twee teams deelnemen. Al bij al niet zo makkelijk, als je weet dat daarvoor minstens 10.000 euro moest worden ingezameld.

“Om te mogen starten moeten we per team 5.000 euro inzamelen, 10.000 euro in totaal dus”, vertelt Caroline Schoutens, die de teams ondersteunt. “Dat ingezamelde geld gaat integraal naar het kankeronderzoek. Om dat bedrag bijeen te krijgen, hebben we doorheen het jaar tal van activiteiten opgezet: de spaghettifuif bracht 3.000 euro op, het openhouden van de bars tijdens Open Bedrijvendag bracht ook nog een mooie cent in het laatje. Daarbovenop kregen we nog een schenking van het wijkcomité uit de Molenakkerstraat, dat de opbrengst van hun buurtfeest aan Kom op tegen Kanker wou geven. Een deel van de opbrengst van de boekenverkoop in de Bibliotheek kwam ook naar ons toe en verder waren er nog een pannenkoekenverkoop en een kerstmarkt in WZC Ter Luchte en De Raat, waar onder andere geschenkartikelen en brei- en haakwerkjes werden verkocht. In de verschillende diensten van de gemeente stonden er ‘rospotten’ op tafel, bokalen waar alle kleine bruine muntjes in verzameld mogen worden. Ook dat mochten we aanwenden voor ons initiatief, en natuurlijk zijn er nog de vele sponsors en giften van sympathisanten die ons startgeld tot boven de 10.000 euro deed klimmen. Genoeg voor twee ploegen natuurlijk.”

“De twee teams bestaan uit negen personeelsleden uit de verschillende gemeentediensten: Kurt Boelens, Joris Van Reybrouck, Geert Gellinck, Tom Teerlinck, Els Van Lancker, Hans Verstraete, Dirk Geerolf, Rik Buffel en Patrick Dewispelaere. Daarnaast zijn er nog een viertal medewerkers die ondersteunend werken: Caroline Schoutens, Katrien Roose, Sandra Desoete en Maddy Danneels. Iedere deelnemer heeft wel zijn eigen verhaal of reden of mee te doen. Meestal geïnspireerd door een nabije vriend of familielid die met de ziekte te maken heeft of had. Het feit dat deze groep bijna het hele personeelsteam van OostCampus vertegenwoordigt, brengt nogal wat animo met zich mee. Een teambuilding die kan tellen!”

De voorbije maanden is er vaak getraind. “Om aan de 1000 km te raken, moeten er gedurende vier dagen acht ritten per ploeg afgelegd worden. Eén tocht in de voormiddag en één in de namiddag dus. Men kan kiezen om de route in wijzerzin of in tegenwijzerzin af te leggen. Op vrijdag 31 mei loopt een deel van de route trouwens door Ruddervoorde. Zedelgem is dan immers de middagstad. Supporteren is mogelijk langs de Sijslo- en Sint-Elooistraat, de Proosdijstraat en de Scharestraat richting van of naar Wingene.

Meer info over de actie van Tope Sterk(er) vind je hier. Voor meer info over een ander Oostkamps team, ‘United for life’, surf naar www.unitedforlife.be.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier