Topchef Kobe Desramaults is voortaan culinair curator van Oostende

Kobe Desramaults, burgemeester Bart Tommelein en Toerismedirecteur Peter Craeymeersch. © GLO
Gillian Lowyck

Stad Oostende gaat een samenwerking aan met chef Kobe Desramaults, chef van onder andere Chambre Séparée en De Superette. Hij wordt ‘culinair stadscurator’. Hij gaat op zoek naar Oostendse parels, brengt mensen met een passie voor eten samen en organiseert enkele evenementen, en dat een jaar lang.

Eind dit jaar stopt chef Kobe Desramaults uit Dranouter met zijn restaurant Chambre Séparée in Gent. Maar dat is geen eindpunt: in Oostende gaat hij aan de slag als culinair curator. “Ik doe dit soort samenwerkingen eigenlijk niet”, verklapt de chef. “Maar Oostende is een geval apart. Het verhaal sluit zeer nauw aan bij wat ik vertel, bij mijn DNA.”

Dat Oostende pakweg geen Michelinster heeft, is voor Desramaults geen doel. “Ik ervaar dat eigenlijk niet als een gemis hier. En ergens is het ook wel charmant, Oostende als één van de weinige steden zonder ster”, lacht hij.

Nieuwe events

“Het is niet de bedoeling dat ik in de potten ga kijken bij andere chefs en hen zeg hoe ze het moeten doen, zeker niet. Wat ik wel zal doen, is onder andere evenementen organiseren. Niet alleen voor het grote publiek, maar ook voor de restaurateurs zelf. Sectoravonden met een interessante spreker, bijvoorbeeld.”

Wat er sowieso komt, is een wedstrijd waarbij mensen thuis Oostendse garnaalkroketten maken. Daarnaast staat er een James Ensor diner gepland in Mu.ZEE en komt er een gastronomisch topevent in Fort Napoleon, als afsluiter van zijn jaar curatorschap. Dit evenement zal rond water en vuur draaien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier