Tony Van Den Hende telt af naar Bilkhagefeesten in Waregem: “Plein even Montmartre”

Tony Van Den Hende telt af naar de wijkfeesten in Bilkhage: "Ook dit jaar brengen we een nieuwe champagnecapsule uit." © PPW
Redactie KW

Op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en maandag 1 juli maken de buurtbewoners van de wijk Bilkhage zich op voor editie 44 van de feesten op ‘t Pleintje. Nieuw is een dansoptreden op zaterdag en de vinkenzetting in de wijk zelf.

“Onze wijkfeesten beginnen traditioneel op zaterdag om 7.30 uur al met een ruilbeurs van champagnecapsules”, opent Tony Van Den Hende (72), die volgend jaar zijn 25-jarig jubileum als voorzitter viert. “Dit jaar wordt speciaal, want we zijn het onszelf verplicht ook deze keer weer een nieuwe capsule uit te geven.”

Portret

Op zaterdag vindt de twaalfde ‘Vlaamse kermis op ‘t Pleintje’ plaats, met doorlopend een springkasteel en leuke spelletjes voor jong en oud. Een organist zorgt voor de muzikale noot. Wie wil kan zich gratis laten portretteren door de kunstenaars van Sob’Art, die het pleintje voor SOBA (Stedelijk Ontmoetingscentrum Bilkhage en Aanpalende, red.) tijdelijk omvormen tot het Montmartre (wijk in Parijs, red.) van Waregem. Sportievelingen kunnen naar hartenlust capriolen maken op gekke fietsen.

Op zondagmorgen wordt de eucharistieviering in de kapel van de Sint-Petrusschool opgeluisterd door het koor ‘Ic Singhe’. Na het aperitief wordt aangeschoven voor het SOBA-feestmaal en in de namiddag staat een gezinsfietstocht op het programma, een ideale manier om de vele verborgen plekjes van Waregem en de wijde omgeving te ontdekken.

De seniorennamiddag op maandag sluit de feestelijkheden af.

Er is ook vinkenzetting dit weekend. “Tijdens onze vorige vinkenzettingen dienden de vinkeniers na inschrijving met hun wagen naar de wedstrijd te rijden”, vertelt Tony. “Dit jaar zijn we erin geslaagd om de Tijmlaan verkeersvrij te houden voor de wedstrijd. De vogelliefhebbers kunnen wandelend het parcours bereiken.”

Linedancen

“Op vraag van velen is er dit jaar ook opnieuw een avondactiviteit op zaterdag”, vervolgt een fiere voorzitter. “De countrygroep H-Var is al weken aan het oefenen om ‘linedancen’ te brengen. “Het wordt een ongelooflijk mooi optreden. De toegang is gratis en dansliefhebbers kunnen zich aan een gratis initiatie wagen.” (PPW)

Alle info: www.bilkhage.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier