Toneelvereniging Deugd en Vreugd herneemt ‘Konijn met pruimen’

An Vanhoutte, Bart Vandenhende, regisseur Bernard Decock, Sybe Vandemeulebroucke en Jozefien Lemarcq hebben er duidelijk al zin in. © GJZ
Redactie KW

Wat een mooi einde moest worden van een jubileumjaar, werd een ontgoocheling voor de acteurs van Deugd en Vreugd in Heestert. Op de vooravond van de première van ‘Konijn met pruimen’ werd de lockdown afgekondigd. Nu het weer kan, herneemt men het stuk in september.

Zoals zoveel verenigingen werd ook Deugd en Vreugd hard getroffen door Covid-19. “Op 12 maart speelden we de generale repetitie van ‘Konijn met pruimen’ en een uurtje later werd er een lockdown afgekondigd. Met veel pijn in ons toneelhart moesten we alle voorstellingen afgelasten”, vertelt An Vanhoutte. “In plaats van onze première te spelen op zaterdag 14 maart gingen we met de spelers en het bestuur de zaal ontruimen en de scène leeg maken. Zonder dat we één voorstelling hadden gespeeld! Het voelde allemaal heel onwezenlijk, surreëel zelfs.”

Toch hielden de acteurs er de moed in en hoopten ze dat het uitstel van korte duur zou zijn. “De vele spots bleven hangen, want we hoopten stilletjes dat we deze toneelproductie op korte termijn zouden kunnen hernemen. Dagen, weken en maanden verstreken zonder enig perspectief, maar toen kregen we toch groen licht. In september mogen we vijf voorstellingen brengen in zaal Malpertus.”

Humor

De regie is in handen van Bernard Decock. Hij mag Sybe Vandemeulebroucke, Bart Vandenhende, Jozefien Lemarcq en An Vanhoutte een veilig plaatsje geven op het podium. Het stuk is van de hand van auteur Dimitri Verhulst, die in ‘Konijn met pruimen’ een heerlijk actuele cocktail serveert, vol liefde en begrip voor zijn personages, die met veel vallen en weer opstaan op zoek zijn naar een betere wereld. Het verhaal speelt zich af bij ma en pa Campenhout. Er is een etentje gepland voor de verjaardag van zoon Wim. Voor de gelegenheid heeft hij nog maar eens een nieuw lief meegebracht. Het duurt echter niet lang voor er een conflict ontstaat…

De nieuw geplande voorstellingen gaan door op vrijdag 11 september (om 20 uur), zondag 13 september (om 11 uur), donderdag 17 september (om 20 uur), vrijdag 18 september (om 20 uur) en op zondag 20 september (om 18 uur).

“De vele spots bleven hangen, omdat we hoopten dat het uitstel van korte duur zou zijn” – An Vanhoutte

“Wie al voor maart 2020 had gereserveerd, moet dit uiteraard opnieuw doen. Wie toen zijn/haar abonnementstrookje inruilde voor een genummerde zitplaats of tickets in z’n bezit had, reserveert opnieuw. Alle tickets voor maart 2020 worden omgeruild voor nieuwe tickets. Dat kan op de zitdag van zondag 12 juli of vlak voor de voorstelling, aan de ingang.”

Zomerbar

De zitdag gaat door in zaal Malpertus, waar dan eveneens een zomerbar wordt georganiseerd. Genieten van een drankje én nieuwe tickets bemachtigen kan tussen 9 en 12 uur. Reserveren kan ook via het nieuwe e-mailadres res.deugdenvreugd@gmail.com of telefonisch op het nummer 0474 03 23 51 (vanaf maandag 13 juli, dagelijks van 9 tot 11:30 uur en van 18:30 tot 19:30 uur).

An Vanhoutte verzekert dat alle voorgeschreven regels rond de veiligheid zullen gerespecteerd worden. “Zo werken we met reservatiebubbels. Families of vrienden die samen reserveren worden ook bij elkaar gezet. We zullen ook met meerdere toegangen werken, we voorzien handgel en de stoelen worden na elke voorstelling ontsmet. Bij mooi weer zullen we onze bar achteraf in open lucht organiseren”, besluit ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten