Toneelgroep Lust in ‘t Schoone uit Ingooigem brengt Franse komedie

Toneelgroep Lust in ‘t Schoone brengt een nieuwe komedie op de planken. Deze keer komt het stuk met als titel ‘Ik heb Paul zijn sleutel’ uit Frankrijk, waar het menig zaal vulde.

De Franse komedie speelt zich af in een appartement dat als studentenkot wordt gebruikt. Op de foto: Charlotte Desplenter, Jentel Vanhoutte, Dieter Santy, Pieter Demerie, Stefaan Demerie, Rosy Byttebier, Ilse Naessens, Sabrina Naessens en Caroline Delombaerde. © XC

Het gaat over inbreekster Sofie die tijdens een stormachtig weekend in het verlaten appartement van Paul belandt. Deze bon vivant, die al zo’n tien jaar op kosten van zijn ouders voor arts ‘studeert’, heeft de gewoonte om zijn sleutel aan Jan en alleman uit te lenen. Buurman Leo betrapt Sofie echter op heterdaad en zo wordt ze keer op keer verplicht om zich voor te doen als iemand anders. Ze weet echter niet dat Paul ook de gewoonte heeft om andere mensen iets wijs te maken.

“Het verhaal is een bijzonder goede komedie, want tegenwoordig doet er in Vlaanderen veel pulp de ronde. In Frankrijk worden heel wat goede stukken geschreven. Uit de dertig stukken die we hebben gelezen, hebben we dit gekozen. Het is een successtuk, maar daar zit ook een risico in”, legt regisseur Ludwig Poignie uit. “De dialogen moeten in een snel tempo gespeeld worden, goed getimed.”

Het decor, dat het midden houdt tussen een mooi appartement en een studentenkot, werd gemaakt door de handige vrijwilligers van het theatergezelschap. (XC)

Alle plaatsen zijn al verkocht, wie toch nog wil proberen kan terecht op 056 77 79 86.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.