Toneel bekijken vanuit je bed in cultuurhuis De Schaduw in Ardooie

Tom Ternest en Gytha Parmentier brengen acht keer het theaterstuk 'Met mijn vader in bed wegens omstandigheden' in cultuurhuis De Schaduw. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

‘Met mijn vader in bed wegens omstandigheden’ is de titel van het theaterstuk dat in cultuurhuis De Schaduw acht keer wordt opgevoerd door Tom Ternest en Gytha Parmentier. Het publiek kan het stuk vanuit bed volgen.

In cultuurkapel De Schaduw hadden ze voor dit najaar Animal Farm op het menu gezet, een groots evenement dat helaas moet uitgesteld worden door de coronamaatregelen. Maar Jonah Muylle had een vervangprogramma beloofd en dit komt er nu aan.

De grote dierentuin maakt plaats voor een knusse slaapzaal in De Schaduw. “Laat ons zeggen dat het coronagebeuren ons inspireerde om te kiezen voor een stuk waarin we de sociale media inschakelen. Met een linkje kan het stuk op een dynamische manier thuis gevolgd worden”, zegt Jonah Muylle van de Schaduw.

Het is een bewerking van een stuk van Magne Van den Berg. De meeste stukken verlopen via Skype, en ook dit is geïnspireerd door dit coronatijdperk.

Met mijn vader in bed wegens omstandigheden is de titel van een theatervoorstelling met vader Tom Ternest en dochter Gytha Parmentier. Het stuk brengt een aantal gesprekken die ze hebben na de dood van de echtgenote en de moeder.

Zitplaats, bed, online?

Het publiek kan kiezen voor diverse kijktoestanden. Zo kun je een bed reserveren met een nachtkastje en een slaapmutsje. Je kunt ook een gewone zitplaats reserveren. Per voorstelling zijn er slechts 50 zit- of ligplaatsen voorzien. Er is ook gelegenheid om thuis online een voorstelling te volgen. Met een technologishe ingreep wil De Schaduw mensen de gelegenheid geven om vanuit hun eigen bubbel het theaterstuk te volgen.

Er zijn voorstellingen op 18, 19, 24, 25, 26 en 27 september en op 1 en 2 oktober. Een ticket voor een bed van twee personen kost 40 euro. Voor een gewoon ticket betaal je 15 euro en thuis online kijken doe je voor 10 euro.

Is Animal Farm dan van de baan? “Absoluut niet”, geeft Jonah mee. “Maar 80 acteurs op de planken brengen in deze coronatijd was nu eenmaal onmogelijk. We verhuizen dit project naar volgend jaar.” (Jan Maeseele)

Info en tickets op www.deschaduw.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier