Ton Mulder is nieuwe voorzitter van Rode Kruis Wervik-Geluwe

Tom Mulder is de nieuwe voorziiter van het Rode Kruis. © LVW
Redactie KW

De Nederlander Ton Mulder (68) uit het Binnenhof in Wervik is de nieuwe voorzitter van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis Wervik-Geluwe. Hij volgt Maïté Baelen op.

De nieuwe voorzitter was destijds secretaris van kunstschaatsclub Karelia dat gebruik maakte van de ondertussen verdwenen ijspiste Finlandia in Gullegem. Ton Mulder werd secretaris-generaal van de koninklijke Belgische Kunstschatersfederatie en was nadien ook nog twaalf jaar voorzitter. Nu komt hij bij het Rode Kruis in een heel andere wereld terecht.

“Mijn echtgenote Rosita Demuysere volgt kooklessen in de school Futura in de Hellestraat en daar gaan ook enkele mannen met een link met het Rode Kruis naar toe”, vertelt Ton. “Zo is dat beginnen draaien. Men was op zoek naar een nieuwe voorzitter en ik werd gevraagd. Men zocht een voorzitter die wat mondiger is. Ik ga proberen het elan van onze plaatselijke afdeling wat op te schroeven, er structuur brengen en proberen nieuwe jonge vrijwilligers voor de hulpdienst aan te trekken. Het is opbouwen, dat is alvast mijn bedoeling”, besluit de gewezen verkoper bij Meubelen Crack in Ieper.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier