Tommy is nieuwe voorzitter van Markse Vissers: “Nood aan uitbreiding van de vijver”

Tommy Vandenbulcke op het ponton dat gemaakt werd aan de visvijver. © EDB
Redactie KW

Tommy Vandenbulcke (43) is de nieuwe voorzitter van De Markse Vissers. Hij is zelf een pleziervisser maar doet dit slechts sporadisch. De vijver is dringend aan uitbreiding toe. Het stadsbestuur zoekt mee naar oplossingen.

Door Els Deleu

De Markse Vissers hebben momenteel zo’n 35 actieve leden, die allemaal nood hebben aan uitbreiding of herstelling van hun hengelvijver. “De stad helpt actief meezoeken naar oplossingen voor onze visvijver”, zegt voorzitter Tommy. “De bomen die een gevaar vormden omdat ze aan het rotten waren, zijn intussen verwijderd. Maar er is heel veel erosie in de vijver. Enkele van onze leden, onder leiding van lid en timmerman Tom Allegaert, maakten in de vakantie een pontonnetje met zoveel mogelijk recuperatiemateriaal en verwijderden ondertussen een aantal takken uit de visvijver. Er werd ook een kostenraming gemaakt om de hele vijver in orde te zetten. Aan de kant van het jaagpad zouden zes pontons kunnen worden aangelegd.”

Schepen Bert Herrewyn bevestigt dat er een onderzoek naar oplossingen loopt. “Er is nog wat overleg nodig tussen de vereniging en onze diensten over de aanpak en de kostprijs voor meer pontons”, zegt hij.

Oplossingen

“Onze visvijver is een natuurlijke put en het slib erin maakt een bodem. Hij is in het midden nog slechts anderhalve meter diep en op bepaalde stukken bij de randen is dit maar 30 tot 40 cm meer. Het is dramatisch en er zou eigenlijk eens moeten worden gebaggerd. Dat kost natuurlijk handenvol geld.” Wat de club ook mist zijn sanitaire voorzieningen.

Er was eventjes een licht in de duisternis: de club zou voortaan hengelen in een andere vijver niet ver van de huidige. De infrastructuur zou veel beter geweest zijn, maar doordat we niets meer in handen zouden hebben, zou dit het einde van de hengelclub betekend hebben.”

zonder weerhaak

Kersvers voorzitter Tommy is getrouwd met Cindy Van Elslande. Het koppel heeft met Quentin (15) en Gaetan (10) twee zonen. Tommy is de uitbater van ‘t Schuttershof in de Markekerkstraat, waar ook het lokaal van De Markse Vissers en heel wat andere Markse Verenigingen gevestigd is.

De Markse Vissers organiseren jaarlijks een koppelvissing, een nachtvissing, een 55+vissing op woensdagnamiddag en er is een wintercriterium. Er is jaarlijks ook een forelvissing op verplaatsing. Elk jaar wordt er vis bijgevoegd in de vijver. “We vissen zonder weerhaak zodat we de vissen geen schade toebrengen.”

Info: www.marksevissers.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier